Αποκάλυψη σοκ: Δεκάδες εστιατόρια σε δημοφιλή προορισμό σερβίρουν... σκύλο σε τουρίστες εν αγνοία τους

Αποκάλυψη σοκ: Δεκάδες εστιατόρια σε δημοφιλή προορισμό σερβίρουν... σκύλο σε τουρίστες εν αγνοία τους

Χιλιάδες ταξιδιώτες πληρώνουν «χρυσές» τις διακοπές τους, για να πέσουν θύμα εξαπάτησης από πλανόδιους πωλητές και εστιάτορες

Αποκάλυψη σοκ: Δεκάδες εστιατόρια σε δημοφιλή προορισμό σερβίρουν... σκύλο σε τουρίστες εν αγνοία τους
Πρόκειται για έναν από τους δημοφιλέστερους τροπικούς προορισμούς, που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες από κάθε γωνιά της Γης.

Ο λόγος για το Μπαλί, το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά από τα νησιά της Ινδονησίας, που διαθέτει άριστες υποδομές ικανές να ευχαριστήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται στον κλάδο του τουρισμού. Σύμφωνα με μια νέα αποκαλυπτική έρευνα που δημοσιεύει ο Independent, οι επισκέπτες του νησιού πέφτουν συχνά θύμα εξαπάτησης, τόσο από εστιατόρια όσο και από πλανόδιους πωλητές φαγητού, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν κρέας... σκύλου, νομίζοντας ότι είναι κοτόπουλο.

Κλείσιμο
Την υπόθεση έφερε στο φως ένας αυστραλιανός οργανισμός προστασίας των ζώων, το Animals Australia, που διεξήγαγε εκτεταμένη έρευνα με αντικείμενο το «κρυφό εμπόριο κρέατος στο Μπαλί και τη σχέση του με τον αυστραλιανό τουρισμό». Η ομάδα των ερευνητών ανακάλυψε ότι κάθε μέρα, εκατοντάδες σκυλιά - ακόμη και κατοικίδια - απάγονται στους δρόμους του νησιού και θανατώνονται, προκειμένου να μαγειρευτούν και να σερβιριστούν σε τουρίστες.



 «Στριμωγμένα σε κλουβιά από μπαμπού ή μέσα σε σακιά, τα τρομοκρατημένα σκυλιά περιμένουν φιμωμένα τη σφαγή με τα πόδια τους δεμένα. Η αναμονή μπορεί να κρατήσει ώρες ή ακόμη και μέρες, χωρίς φυσικά φαγητό ή νερό. Ένα-ένα σφάζονται μπροστά στα υπόλοιπα, που καταλαβαίνουν ότι τα περιμένει την ίδια μοίρα. Χρόνο με τον χρόνο, επτά φορές περισσότερα σκυλιά θανατώνονται στο Μπαλί, συγκριτικά με το διαβόητο φεστιβάλ Γιουλίν της Κίνας», αναφέρει ο οργανισμός.

Τις περισσότερες πιθανότητες να φάει εν αγνοία του κρέας σκύλου ένας τουρίστας στο Μπαλι τις έχει δοκιμάζοντας το διάσημο street food του νησιού από πλανόδιους πωλητές. Ούτε στα εστιατόρια όμως είναι κανείς ασφαλής, αφού οι ερευνητές ανακάλυψαν τουλάχιστον 70 επιχειρήσεις που σερβίρουν κρέας σκύλου, είτε αποσιωπώντας την προέλευσή του είναι λέγοντας ψέματα ότι πρόκειται για κοτόπουλο!

  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης