«Σύνοδος Κορυφής»: Για πρώτη φορά η Μελάνια απέναντι στη Μπριζίτ

«Σύνοδος Κορυφής»: Για πρώτη φορά η Μελάνια απέναντι στη Μπριζίτ

Η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ θα βρεθεί δίπλα-δίπλα με τη σύζυγο του Εμμανουέλ Μακρόν - Ο διεθνής τύπος αναρωτιέται πού το πάει η Μελάνια μετά τις χειρονομίες απώθησης και τις στυλιστικές επιλογές κόντρα στο πρωτόκολλο

«Σύνοδος Κορυφής»: Για πρώτη φορά η Μελάνια απέναντι στη Μπριζίτ
Η συνάντηση κορυφής ανάμεσα στις δύο πλέον πολυσυζητημένες «Πρώτες Κυρίες» της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα, τη Μελάνια Τραμπ και την Μπριζίτ Τρονιέ, μονοπωλεί το ενδιαφέρον σε διεθνή κλίμακα.

Περίπου όπως οι συμφωνίες-μαμμούθ, ύψους 350 δισ. δολαρίων που έκλεισε ο Ντόναλντ Τραμπ πουλώντας οπλικά συστήματα στη Σαουδική Αραβία, επισκιάστηκαν από το εάν η Μελάνια και η Ιβάνκα εμφανίστηκαν ασκεπείς στη Ριάντ και εάν αυτό ήταν επίδειξη αυθάδειας, ασέβειας κ.λπ προς το αυστηρό μωαμεθανικό πρωτόκολλο, έτσι και στη βελγική πρωτεύουσα η παρουσία του Πλανητάρχη μοιάζει με υποσημείωση σε σύγκριση με τα συνολάκια της Μελάνια και την απευθείας σύγκριση με την σύζυγο του άρτι εκλεγέντος προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Η Μπριτζίτ πιασμένη χέρι - χέρι με τον Μακρόν, πανηγυρίζει την νίκη του συζύγου της:
Κλείσιμο


Η Μελάνια και η Μπριζίτ, ως φιλοξενούμενες της Αμελί Ντερμποντρεγκιέν, της συντρόφου του Βέλγου πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ, θα επισκεφτούν το Μουσείο Μαγκρίτ. Πρόκειται για έναν πραγματικά υποδειγματικό, άψογα οργανωμένο και υποβλητικό μοντέρνο «ναό» τέχνης, αφιερωμένο εξ ολοκλήρου σε έναν σπουδαίο σουρεαλιστή καλλιτέχνη. Ο Ρενέ Μαγκρίτ, εάν ζούσε σήμερα, πιθανώς θα ήταν ο ιδανικός για να εκτιμήσει την υπερρεαλιστική διάσταση της επίσκεψης των Πρώτων Κυριών οι οποίες θα θαυμάσουν τα αλλόκοτα, γεμάτα συμβολισμούς έργα του.

Η Μελάνια Κνάους, μια 47χρονη σήμερα Σλοβένα που κάποτε σπούδασε αρχιτεκτονική και διετέλεσε σέξι φωτομοντέλο προτού αναλάβει -κάπως απρόθυμα- χρέη κυρίας Πλανητάρχου στον Λευκό Οίκο, θα ανταλλάσσει σχόλια πχ σχετικά με την ερμηνεία του περίφημου πίνακα «Αυτό εδωνά δεν είναι μία πίπα» (Ceci n'est pas une pipe) του Ρενέ Μαγκρίτ με την 64χρονη Γαλλίδα, πρώην δασκάλα μέσης εκπαίδευσης Μπριζίτ Τρονιέ. Και δίπλα τους, μεταξύ άλλων μεγαλόσχημων κυριών θα είναι η θωρακισμένη μέσα στην μωαμεθανικώς ορθή μαντήλα της η σύζυγος Ερντογάν, αλλά και ο σύζυγος του Λουξεμβούργιου πρωθυπουργού, ο κύριος Γκοτιέ Ντεστενέ.

Η σύνθεση της συντροφιάς είναι ήδη σουρεαλιστική από μόνη της, αλλά ταιριαστή με την όλη περιοδεία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιήσει άλλη μία κωλοτούμπα σε σχέση με τους προεκλογικούς του πομφόλυγες, διαβεβαιώνοντας τους εταίρους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ ότι η χώρα του στηρίζει πλήρως και αναφανδόν την Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Σε ό,τι αφορά στη Μελάνια, το πρώτο μεγάλο ταξίδι διαρκείας στη Δύση, ήταν η ευκαιρία της να πάρει εκδίκηση από τον σεξισμό και την υποτίμηση που υφίσταται από τον σύζυγό της. Ο Ντόναλντ ανέκαθεν της φερόταν δημόσια σαν να ήταν κτήμα του, ένα περιφερόμενο τρόπαιο που κέρδισε με τον επιδεικτικά χοντροκομμένο ανδρισμό του. Υπό άλλες συνθήκες, ίσως μερικά εκατομμύρια χρόνια πριν, ο ανθρωπότυπός του θα κράδαινε ρόπαλο, θα φορούσε προβιά και θα έσερνε το θηλυκό του κτήμα από τα μαλλιά.

Αλλά ακολουθώντας τον δικό της κώδικα, τόσο συμπεριφοράς όσο και αμφίεσης, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τις εκάστοτε τοπικές επιταγές της εθιμοτυπίας, η Μελάνια πήρε το αίμα της πίσω από τον κύρη και δυνάστη της. Απέφυγε επανειλημμένως, με αριστοτεχνικές χειρονομίες να πιαστεί χεράκι-χεράκι με τον Ντόναλντ, στο Τελ-Αβίβ και τη Ρώμη, απωθώντας τη δική του προτεταμένη παλάμη.

Η Μελάνια αποφεύγει το χέρι του συζύγου της, φτάνοντας στη Ρώμη:


Παρέμεινε τολμηρά ασκεπής στη Σαουδική Αραβία, όταν όμως συνάντησε τον Πάπα έριξε στο κεφάλι της ένα βέλο (που θύμιζε τρύπια χαρτοσακούλα) και φόρεσε μαύρο, περίκλειστο δαντελωτό φόρεμα Dolce & Gabbana σε ένδειξη ταπεινότητας και ευλάβειας.

Η Μελάνια στην Σαουδική Αραβία, χωρίς την μουσουλμανική μαντίλα:


Η Μελάνια, όπως και η Ιβάνκα δίπλα της, εμφανίστηκαν μπροστά στον Πάπα όπως ορίζει το πρωτόκολλο: Με μαύρο ένδυμα, με μακριά μανίκια και βέλο στο κεφάλι:



Με κάθε τρόπο πάντως, η Μελάνια φάνηκε από την αρχή αποφασισμένη να δείξει στην υφήλιο ότι δεν είναι αιχμάλωτη του Τραμπ, ότι έχει τη δική της βούληση και τη δική της προσωπικότητα. Και ότι, τέλος πάντων, εκεί στο ιδιότυπο «Κωσταλέξι» της Ουάσινγκτον ή του Πύργου Τραμπ στη Νέα Υόρκη, υπάρχει αντίσταση, υπάρχει θέληση για χειραφέτηση. Όχι πολιτική ακριβώς, αλλά παρόλ' αυτά σημαντική και ισχυρή.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης