Μάντσεστερ: Οι κάτοικοι άνοιξαν τα σπίτια τους για να φιλοξενήσουν τον κόσμο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα

Μάντσεστερ: Οι κάτοικοι άνοιξαν τα σπίτια τους για να φιλοξενήσουν τον κόσμο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα

Αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε, οι κάτοικοι του Μάντσεστερ έδειξαν την συμπαράστασή τους σε όσους είχαν ταξιδέψει στην πόλη τους για να δουν την αγαπημένη τους τραγουδίστρια

Μάντσεστερ: Οι κάτοικοι άνοιξαν τα σπίτια τους για να φιλοξενήσουν τον κόσμο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα
Με το hashtag #RoomforManchester (δωμάτιο στο Μάντσεστερ) οι κάτοικοι της βρετανικής πόλης στάθηκαν στο πλευρό όσων είχαν επισκεφθεί το Μάντσεστερ
για να παρακολουθήσουν την συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε και βρέθηκαν αντιμέτωποι με την τυφλή βία των τρομοκρατών.

Μέσω του παραπάνω hashtag, το οποίο έγινε γρήγορα trend στο Twitter, οι ντόπιοι άνοιξαν τις πόρτες των σπιτιών τους για να προσφέρουν φιλοξενία, ένα ζεστό ρόφημα και να μεταφέρουν όπου χρειάζεται συνανθρώπους τους από άλλες πόλεις, που βίωσαν από κοντά το τρομοκρατικό χτύπημα που άφησε πίσω του 22 νεκρούς και 59 τραυματίες.

Κλείσιμο
Οι οδηγοί ταξί και οι πλανόδιοι πωλητές έγιναν «οι ήρωες της στιγμής», αναφέρει η Daily Mail, καθώς αυτοί ήταν από τους πρώτους που έτρεξαν να βοηθήσουν, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα βομβιστή αυτοκτονίας χθες το βράδυ στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Manchester Arena.



Η 48χρονη Πόλα Ρόμπινσον δήλωσε στο Reuters ότι την ώρα της τρομοκρατικής επίθεσης βρισκόταν μαζί με τον σύζυγό της στο σιδηροδρομικό σταθμό που είναι δίπλα στον συναυλιακό χώρο. Η γυναίκα άκουσε την τρομερή έκρηξη και είδε δεκάδες κορίτσια να τρέχουν φωνάζοντας.



Η ίδια, δήλωσε ότι πήρε μαζί της αρκετά από τα κορίτσια και τα οδήγησε στο παρακείμενο ξενοδοχείο «Holiday Inn Express» ενώ έστειλε το τηλέφωνό της μαζί με μήνυμα στο Twitter, ώστε να ενημερωθούν οι γονείς για το πού βρίσκονται τα παιδιά τους. «Έχουμε περίπου 50 παιδιά μαζί μας, που περιμένουν να τα παραλάβουν, είναι ασφαλή και θα τα φροντίσουμε», έγραψε η Ρόμπινσον.

Ο δήμαρχος της πόλης και πρώην βουλευτής των Εργατικών, Άντι Μπέρνχαμ, έγραψε στο Twitter: «Αν είστε αποκλεισμένοι στην περιοχή μπορείτε να ακολουθήσετε το #RoomForManchester όπου ξενοδοχεία και ντόπιοι της μεγάλης πόλης μας προσφέρουν καταφύγιο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης