Μογκερίνι: Η Τουρκία «γνωρίζει πολύ καλά» τι πρέπει να κάνει για τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις

Μογκερίνι: Η Τουρκία «γνωρίζει πολύ καλά» τι πρέπει να κάνει για τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι είπε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι σχέσεις καλής γειτονίας θα κρίνουν την επανέναρξη των συνομιλιών   

Μογκερίνι: Η Τουρκία «γνωρίζει πολύ καλά» τι πρέπει να κάνει για τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις
Η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για την επανέναρξη των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, απαριθμώντας τα «κριτήρια» που καλείται να εκπληρώσει η Άγκυρα, τα οποία κυμαίνονται από τον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έως τις «σχέσεις καλής γειτονίας».

«Η ΕΕ έχει ένα ξεκάθαρο ενδιαφέρον σε μια Τουρκία δημοκρατική που βρίσκεται σε μια κατάσταση σταθερή, σε μια Τουρκία ασφαλής, σε οικονομική άνθηση», τόνισε η Μογκερίνι, έπειτα από την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Ένωσης στην Βαλλέτα, όπου παρευρέθηκε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η πρόθεσή μας δεν είναι και ποτέ δεν πρόκειται να είναι να κάνουμε κάτι που θα βλάψει την Τουρκία», τόνισε. Αλλά «τα κριτήρια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων είναι απολύτως ξεκάθαρα», επισήμανε.

Κλείσιμο
«Αν η Τουρκία ενδιαφέρεται για τις διαπραγματεύσεις ένταξής της στην Ένωση, όπως μας είπε σήμερα ο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου,. . . γνωρίζει πολύ καλά τι συνεπάγεται αυτό, ιδιαίτερα στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου, στην δημοκρατία και στις θεμελιώδεις ελευθερίες, όπως την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, προφανώς στο ζήτημα της θανατικής ποινής και στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου στην αρχή καλής γειτονίας», συμπλήρωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης