Ιράν: Σουνίτες αντάρτες σκότωσαν 10 φύλακες στα σύνορα με το Πακιστάν

Ιράν: Σουνίτες αντάρτες σκότωσαν 10 φύλακες στα σύνορα με το Πακιστάν

Η περιοχή Σιστάν-Μπαλουτσιστάν μαστίζεται εδώ και χρόνια από βίαια επεισόδια που οι αρχές στην Τεχεράνη αποδίδουν στη δράση συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά και αυτονομιστών ανταρτών

Ιράν: Σουνίτες αντάρτες σκότωσαν 10 φύλακες στα σύνορα με το Πακιστάν
Δέκα ιρανοί συνοριοφύλακες σκοτώθηκαν από πυρά σουνιτών ανταρτών κατά τη διάρκεια μιας διασυνοριακής επίθεσης από το Πακιστάν σήμερα, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim. Μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται Τζάισλ αλ Αντλ (σ.σ. «Στρατός της Δικαιοσύνης») ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια αυτή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
«Δέκα συνοριοφύλακες της κομητείας Μιρζαβέχ στην Επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν έγιναν μάρτυρες σε μια ενέδρα των τρομοκρατών στα σύνορα με το Πακιστάν», μετέδωσε το Τασνίμ.

Σε μια ανακοίνωσή της που μεταδόθηκαν από κρατικά ΜΜΕ, η ιρανική αστυνομία διευκρίνισε ότι οι συνοριοφρουροί σκοτώθηκαν από πυρά όπλων με μεγάλο βεληνεκές και κατηγόρησε «την πακιστανική κυβέρνηση» ότι «φέρει σε τελευταία ανάλυση την ευθύνη για την επίθεση» αυτή.

Η περιοχή Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, στο νοτιοανατολικό Ιράν, μαστίζεται εδώ και χρόνια από βίαια επεισόδια που οι αρχές στην Τεχεράνη αποδίδουν στη δράση συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά και αυτονομιστών ανταρτών. Ο πληθυσμός της επαρχίας είναι κατά πλειονότητα σουνιτικός, ενώ η πλειονότητα των Ιρανών είναι σιίτες.
Κλείσιμο

Η Τζάις αλ Αντλ είναι μια σουνιτική οργάνωση που έχει διαπράξει πολλές επιθέσεις εναντίον μελών των ιρανικών υπηρεσιών ασφαλείας. Η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις όπως αυτές που είχαν στοιχίσει τη ζωή οκτώ συνοριοφρουρών τον Απρίλιο του 2015 και 14 άλλων τον Οκτώβριο του 2013.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης