Κίνα: Θα φτιάξουν μια νέα πόλη, τρεις φορές μεγαλύτερη από τη Νέα Υόρκη

Κίνα: Θα φτιάξουν μια νέα πόλη, τρεις φορές μεγαλύτερη από τη Νέα Υόρκη

Πρόκειται για μια ειδική οικονομική ζώνη για να τονωθεί η εγχώρια ανάπτυξη - Θα ενσωματώνει κορυφαίες τεχνολογικές καινοτομίες

Φόβοι για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κίνα
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η είδηση ότι η Κίνα σκοπεύει να δημιουργήσει μια νέα ειδική οικονομική ζώνη στη, μέχρι πρότινος άγνωστη, επαρχία Hebei, με σκοπό να τονώσει την εγχώρια ανάπτυξη, η οποία έχει πληγεί από τις μαζικές απολύσεις. 

Πιο συγκεκριμένα, οι ηγέτες του Κομμουνιστικού κόμματος, το Σάββατο, ανακοίνωσαν τα σχέδια για τη νέα περιοχή Xiongan, μία ειδική οικονομική ζώνη, η οποία θα καλύψει μία περιοχή σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερη από τη Νέα Υόρκη. Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας στήριξης της οικονομίας και της ενσωμάτωσης του Hebei με την πρωτεύουσα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σε μία κοινή τους δήλωσή, δύο από τα πιο ισχυρά πολιτικά όργανα της Κίνας, η Κεντρική Επιτροπή και το Συμβούλιο της Επικρατείας, περιέγραψαν την νέα πόλη, η οποία θα πλαισιώνει τρεις νομούς περίπου και θα βρίσκεται 100 χλμ νοτιοδυτικά του Πεκίνου, ως «μια στρατηγική ζωτικής σημασίας για τη χιλιετία που έρχεται».

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε πως η δημιουργία της Xiongan θα είναι «ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορική μετάβαση της χώρας και ένα βήμα για μία συντονισμένη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη», ενώ θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της μόλυνσης του αέρα. 

Ο πρόεδρος Xi ανέφερε ότι η πόλη θα είναι «μια περιοχή επίδειξης για την ανάπτυξη καινοτομιών στην οποία θα δίνεται προτεραιότητα στην οικολογική προστασία και στη βελτίωση της ευημερίας των ανθρώπων».
Κλείσιμο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα έχει μια μακρά ιστορία ίδρυσης ειδικών οικονομικών ζωνών, με διάφορα επίπεδα επιτυχίας κάθε φόρα, ενώ οι τιμές των ακινήτων στην περιοχή Xiongan σχεδόν διπλασιάστηκαν λίγες ώρες μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης