Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας - Κίνας μετά το θάνατο Κινέζου σε αστυνομική επιχείρηση

Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας - Κίνας μετά το θάνατο Κινέζου σε αστυνομική επιχείρηση

Κατά τη διάρκεια επιχείρησης γάλλων αστυνομικών στο Παρίσι

Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας - Κίνας μετά το θάνατο Κινέζου σε αστυνομική επιχείρηση
Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας  - Κίνας κινδυνεύουν να προκαλέσουν οι εξελίξεις μετά το θάνατο ενός Κινέζου κατά τη διάρκεια επιχείρησης γάλλων αστυνομικών στο Παρίσι.
 
Ένα 24ωρο μετά το θάνατό του Κινέζου, ξέσπασαν ταραχές με τις γαλλικές αρχές να προχωρούν στη σύλληψη 35 ατόμων. 

H Κίνα ζήτησε σήμερα από τη Γαλλία να προστατεύσει την ασφάλεια και τα δικαιώματα των υπηκόων της,  όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Hua Chunying, προσθέτοντας ότι το Πεκίνο είχε επισήμως διαμαρτυρηθεί στις γαλλικές αρχές "απαιτώντας"  από το Παρίσι να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.
 
Κλείσιμο
Ανώτερο στέλεχος της γαλλικής αστυνομίας ανέφερε πως, οι διαδηλωτές που ήταν από την ασιατική κοινότητα, συναθροίστηκαν χτες το βράδυ σε προάστιο του Παρισιού για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Κινέζο που σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης. 
 
Σύμφωνα με τους διαδηλωτές ο Κινέζος πυροβολήθηκε την ώρα που έκοβε ένα ψάρι ενώ οι γαλλικές αρχές υποστηρίζουν ότι τον πυροβόλησαν προσπαθώντας να προφυλαχθούν καθώς ο άνδρας κρατούσε ένα φονικό όπλο. Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ένα περιπολικό ενώ ζημιές υπέστησαν και τρία ακόμα αυτοκίνητα. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί.
 
"Οι αστυνομικές αρχές αποφάσισαν να δεχθούν μια αντιπροσωπεία των μελών της ασιατικής κοινότητας προκειμένου να απαντήσουν στα ερωτήματά τους σχετικά με την αστυνομική επέμβαση της Κυριακής, όταν άφησε την τελευταία του πνοή ο Κινέζος", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, προσθέτοντας πως, αυτή η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ καθώς δεν παρουσιάστηκε αντιπροσωπεία.
 
Την Κυριακή το βράδυ, η αστυνομία κλήθηκε να επέμβει σε μια «οικογενειακή διαφορά» σε κατοικία του 19ου διαμερίσματος στο Παρίσι. 
 
"Μόλις άνοιξαν την πόρτα, οι αστυνομικοί είδαν έναν άνδρα να τρέχει προς το μέρος τους και να τραυματίζει έναν από αυτούς με αιχμηρό αντικείμενο", επεσήμανε αστυνομική πηγή. Τότε ένας άλλος αστυνομικός πυροβόλησε για να προστατεύσει τον συνάδελφό του και τραυμάτισε θανάσιμα τον δράστη, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η οικογένεια του θανόντα αμφισβητεί την εκδοχή αυτή, λέγοντας ότι δεν τραυμάτισε κανέναν, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Καλβίν Ζομπ. 

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε ως εξής: το  βράδυ της Κυριακής, ένας γείτονας κάλεσε την αστυνομία λέγοντας ότι άκουσε φωνές , όμως σύμφωνα με τους συγγενείς του θανόντα, "δεν υπήρχε οικογενειακή διαφορά», πρόσθεσε ο Ζομπ.

 
Ο άντρας, που ήταν στο διαμέρισμα μαζί με τα τέσσερα παιδιά του ηλικίας 15 με 21 ετών, έκοβε «ψάρια με ψαλίδι», εξήγησε ο δικηγόρος.«Οι αστυνομικοί παραβίασαν την πόρτα του διαμερίσματος». Ο πατέρας δεν χτύπησε κανέναν και «δεν έτρεξε προς το μέρος» των αστυνομικών που «πυροβόλησαν χωρίς προειδοποίηση», επεσήμανε ο Ζομπ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης