Ποιος είναι ο ρώσος τραπεζίτης που έκανε μπίζνες με τον γαμπρό του Τραμπ

Ποιος είναι ο ρώσος τραπεζίτης που έκανε μπίζνες με τον γαμπρό του Τραμπ

Εχει κληθεί να καταθέσει στην επιτροπή Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας στο πλαίσιο των ερευνών της για τις τυχόν διασυνδέσεις στελεχών του επιτελείου του Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους

Ποιος είναι ο ρώσος τραπεζίτης που έκανε μπίζνες με τον γαμπρό του Τραμπ
Ο ρώσος μεγαλοτραπεζίτης που έκανε μπίζνες με τον γαμπρό του Ντόναλντ Τραμπ είναι «εκλεκτός» του ισχυρού άντρα της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. 

     
Ο 49χρονος Σεργκέι Γκορκόφ, πρόεδρος της ρωσικής τράπεζας VneshEconomBank, διορίστηκε στην επιτελική θέση από τον Ρώσο πρόεδρο, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN. 

 
Κλείσιμο
O Εβραίος σύζυγος της αγαπημένης κόρης του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, Τζάρεντ Κούσνερ και ο Γκορκόφ συναντήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2016.

 
Ο δικηγόρος και οικονομολόγος, που αποφοίτησε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας, έχει κληθεί να καταθέσει στην επιτροπή Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας στο πλαίσιο των ερευνών της για τις τυχόν διασυνδέσεις στελεχών του επιτελείου του Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους.   

 
Η συνάντησή του με τον ρώσο μεγαλοτραπεζίτη εγείρει σοβαρά ερωτήματα καθώς εκείνο το διάστημα η VEB, όπως είναι τα αρχικά της ρωσικής τράπεζας, ήταν υπό την επιβολή κυρώσεων της Δύσης (επί τρία χρόνια) και ο Κούσνερ επιχείρησε να συγκεντρώσει χρήματα για ένα δικό του κατασκευαστικό σχέδιο στο Μανχάταν. 

 
Σε ανακοίνωση του, όμως, ο Λευκός Οίκος ξεκαθάρισε ότι, εκείνο το διάστημα ο Κούσνερ λειτούργησε ως σύμβουλος του Τραμπ και όχι ως ιδιώτης κατά τη συνάντησή του με τον Σεργκέι Γκορκόφ. 

     
Η ρωσική τράπεζα VEB δημιουργήθηκε το 2007 και τα νήματά της κινεί η ρωσική κυβέρνηση. Ο επικεφαλής της διορίζεται από τον πρόεδρο της Ρωσίας ενώ ο ρώσος πρωθυπουργός είναι ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της τράπεζας.

   
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ρωσική τράπεζα βοήθησε στην διάσωση των ολιγαρχών που είχαν οικονομικά προβλήματα και χρηματοδότησε σχέδια υποδομών, όπως τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι το 2014 τα , τα οποία ήταν είναι πολύ επικίνδυνα για τις εμπορικές τράπεζες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης