Επιβεβαιώνει η Ρωσία τις επαφές του γαμπρού Τραμπ με την ρωσική τράπεζα VEB

Επιβεβαιώνει η Ρωσία τις επαφές του γαμπρού Τραμπ με την ρωσική τράπεζα VEB

Η συνάντηση έγινε τον Δεκέμβριο και ο Λευκός Οίκος επιχειρεί να υποβαθμίσει τη σημασία της λέγοντας ότι δεν συζητήθηκε κάτι σημαντικό 

Επιβεβαιώνει η Ρωσία τις επαφές του γαμπρού Τραμπ με την ρωσική τράπεζα VEB
Νέα δεδομένα για τις έρευνες που διεξάγει η επιτροπή της Αμερικανικής Γερουσίας για τις σχέσεις των στενών συνεργατών του Ντόναλντ Τράμπ με τους Ρώσους - αλλά και των επαφών που είχαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου - δημιουργεί η επιβεβαίωση από τους Ρώσους ότι ο γαμπρός και στενός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ είχε τον Δεκέμβριο συνάντηση με στελέχη της ρωσικής αναπτυξιακής τράπεζας Vnesheconombank.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα οι «New York Times» αποκάλυψαν ότι και ο Κούσνερ βρίσκεται στο «στόχαστρο» της επιτροπής της Γερουσίας που ερευνά τυχόν ύποπτες επαφές της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ με τη Ρωσία και λίγες ώρες αργότερα η συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκε από τους Ρώσους. 

Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι η συγκεκριμένη τράπεζα είχε υποστεί κυρώσεις από την κυβέρνηση Ομπάμα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Κλείσιμο
Το ραντεβού με τον επικεφαλής της VEB κανονίστηκε κατόπιν προτροπής του Ρώσου πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον, με τον οποίο είχε συναντηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα ο γαμπρός του κ. Τραμπ.

Εκπρόσωπος της VEB δήλωσε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA Novosti ότι η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο στρατηγικού κύκλου επαφών που είχαν στελέχη της τράπεζας με διάφορους επιχειρηματίες. 

Ο εκπρόσωπος δεν απέδωσε τη συνάντηση στο γεγονός ότι ο κ. Κούσνερ προοριζόταν για σύμβουλος του Λευκού Οίκου, αλλά στην επιχειρηματική του ιδιότητα, ως επικεφαλής της επιχείρησης ακινήτων που διέθετε η οικογένειά του.

Την ίδια ώρα και ο Λευκός Οίκος επιχειρούσε να υποβαθμίσει τη σημασία της συνάντησης του Κόυσνερ με τον Ρώσο τραπεζίτη λέγοντας ότι δεν συζητήθηκε τίποτα το σημαντικό ή ευαίσθητο.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης