Ερντογάν μαινόμενος: Θα το πληρώσει η Ολλανδία - Φασιστική και ρατσιστική η Ευρώπη

Ερντογάν μαινόμενος: Θα το πληρώσει η Ολλανδία - Φασιστική και ρατσιστική η Ευρώπη

Τσαβούσογλου: Ολλανδία, η «πρωτεύουσα» του φασισμού - Απειλεί με διπλωματικά αντίποινα η Άγκυρα - Κατέβασαν την ολλανδική σημαία από το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη

Ερντογάν μαινόμενος: Θα το πληρώσει η Ολλανδία - Φασιστική και ρατσιστική η Ευρώπη
Δεν κάνει πίσω στην σκληρή ρητορική του κατά της Ολλανδίας ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
. Κρατώντας ψηλά τους τόνους, ο «σουλτάνος» δήλωσε σήμερα πως η Ολλανδία θα πληρώσει το τίμημα για τη ζημιά που προκάλεσε στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Σίγουρα θα πληρώσουν το τίμημα και θα μάθουν επίσης τι εστί διπλωματία. Θα τους διδάξουμε διεθνή διπλωματία» δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία που εκφώνησε στη διάρκεια τελετής απονομής βραβείων στην Κωνσταντινούπολη.

Κλείσιμο
Ο Ερντογάν κατήγγειλε επίσης μια συμπεριφορά που θυμίζει «τον ναζισμό και τον φασισμό», αναφερόμενος στην απομάκρυνση της Τουρκάλας υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων από την Ολλανδία
.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ακόμη πως η μεταχείριση της υπουργού και άλλων Τούρκων αξιωματουχων στην Ευρώπη ερμηνεύεται από την άνοδο «του ρατσισμού και του φασισμού».

Αντίθετα, ο ίδιος ευχαρίστησε τη Γαλλία, επειδή έδωσε την άδεια για μια επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην πόλη Μετς. «Η Γαλλία δεν έπεσε σ' αυτή την παγίδα» δήλωσε.

Ο Tούρκος πρόεδρος κάλεσε τους διεθνείς οργανισμούς να επιβάλουν κυρώσεις στην Ολλανδία, δηλώνοντας πως ενεργεί σαν «μπανανία» και επέκρινε τις ευρωπαϊκές χώρες επειδή δεν επέκριναν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η Ολλανδία Τούρκους υπουργούς.

Κατέβασαν την ολλανδική σημαία από το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη

Χαρακτηριστικό της έκρυθμης κατάστασης είναι το γεγονός πως Τούρκοι διαδηλωτές εισέβαλαν κυριολεκτικά στο προξενείο της Ολλανδίας στην Κωνσταντινούπολη και κατέβασαν τη σημαία της χώρας, την οποία αντικατέστηκαν με μία τουρκική.

Έπειτα από αυτό το περιστατικό, το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας προειδοποίησε πως υπεύθυνες για την ασφάλεια των Ολλανδών διπλωματών είναι αποκλειστικά οι τουρκικές αρχές, στέλνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα.

Τσαβούσογλου: Ολλανδία, η «πρωτεύουσα» του φασισμού

Οι Τούρκοι ωστόσο είναι αποφασισμένοι να προβούν σε σοβαρά αντίποινα και αυτό φάνηκε και από τις νέες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα πως μία συγγνώμη από τους Ολλανδούς δεν φτάνει και πως θα υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ταξίδευε αεροπορικώς για το Ρότερνταμ, για να παραστεί σε συγκέντρωση υπέρ του «ναι» στο τουρκικό δημοψήφισμα, όταν οι ολλανδικές αρχές δεν του επέτρεψαν να προσγειωθεί.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να παίρνει μέτρα κατά της Ολλανδίας, μέχρι η τελευταία να ζητήσει συγγνώμη για τη μεταξύ τους διπλωματική διένεξη, δήλωσε ακόμη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γαλλία πριν από μια δημόσια εμφάνισή του στη βορειοανατολική πόλη Μετς, ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία περιμένει να δει αν οι ευρωπαϊκές χώρες θα επικρίνουν τη «φασιστική ενέργεια» της Ολλανδίας.

Στη συνέχεια, ο Τσαβούσογλου, μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος στην πόλη Μετς, δήλωσε πως η Ολλανδία είναι η «πρωτεύουσα του φασισμού».

«Η Ολλανδία, η αποκαλούμενη πρωτεύουσα της δημοκρατίας, και το λέω αυτό σε εισαγωγικά, επειδή είναι στην πραγματικότητα η πρωτεύουσα του φασισμού...» είπε χαρακτηριστικά στην αρχή της ομιλίας του.

Η Ολλανδία, από την άλλη, φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να μην υποχωρήσει, παρά το γεγονός πως ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε πως η χώρα του θα κάνει τα πάντα για να αποκλιμακώσει τη διπλωματική αντιπαράθεση με την Τουρκία, την οποία περιέγραψε ως τη χειρότερη που έχει αντιμετωπίσει εδώ και χρόνια η Ολλανδία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης