Ολάντ: Πρέπει να υπάρξει πανευρωπαϊκή πολιτική για προστασία των θυμάτων τρομοκρατίας

Ολάντ: Πρέπει να υπάρξει πανευρωπαϊκή πολιτική για προστασία των θυμάτων τρομοκρατίας

Αναφερόμενος σε μια πρόσφατη ευρωπαϊκή οδηγία που επιτρέπει μια «συντονισμένη δράση εναντίον της τρομοκρατίας» και «την αρωγή προς τα θύματα», ο Ολάντ υπογράμμισε τη σημασία «να υπάρχουν, σε κάθε περίπτωση τα ίδια κριτήρια, με τρόπο ώστε, αν είναι κάποιος θύμα εδώ ή εκεί, να έχει τα ίδια δικαιώματα»

Ολάντ: Πρέπει να υπάρξει πανευρωπαϊκή πολιτική για προστασία των θυμάτων τρομοκρατίας
Την αναγκαιότητα εφαρμογής μίας συντονισμένης, κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για τα θύματα από τρομοκρατικές επιθέσεις, επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε ομιλία του σε συνεδριακό κέντρο, με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης για τα Θύματα της Τρομοκρατίας.

Η ημέρα αυτή τιμάται κάθε χρόνο στις 11 Μαρτίου, ημερομηνία των επιθέσεων της 11ης Μαρτίου 2004 στη Μαδρίτη, όπου σκοτώθηκαν 200 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 1.900.

«Θελήσατε σήμερα να καθιερώσετε έναν οδικό χάρτη με μερικές χώρες: το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γαλλία. Και άλλες χώρες θα ενωθούν μαζί μας ώστε να υπάρξει μια αληθινή πολιτική έναντι των θυμάτων σε πανευρωπαϊκή κλίμακα», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος σε μια πρόσφατη ευρωπαϊκή οδηγία που επιτρέπει μια «συντονισμένη δράση εναντίον της τρομοκρατίας» και «την αρωγή προς τα θύματα», ο Ολάντ υπογράμμισε τη σημασία «να υπάρχουν οι ίδιες διατυπώσεις, οι ίδιες διαδικασίες, η ίδια στήριξη, οι ίδιες αποζημιώσεις, σε κάθε περίπτωση τα ίδια κριτήρια, με τρόπο ώστε, αν είναι κάποιος θύμα εδώ ή εκεί, να έχει τα ίδια δικαιώματα».

Επέμεινα ιδιαίτερα, δε, στην «ψυχολογική φροντίδα» που πρέπει να παρέχεται στα θύματα.

«Αυτό που αισθάνθηκα σε όλες τις επαφές που είχα μετα τις τραγωδίες που γνώρισε η Γαλλία είναι ότι τα θύματα δεν ζητούν μόνο να θεραπευθούν στη σάρκα τους, αλλά επίσης να θεραπευθούν σε σχέση με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο να ζήσουν ή να επιζήσουν και σκέπτομαι ιδιαίτερα τα παιδιά», για τα οποία χρειάζεται «μια ειδική δράση», όπως υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης