Ρέντσι: «Ο Ντ' Αλέμα θα έπρεπε να αναμετρηθεί μαζί μου στο συνέδριο του Κόμματος»

Ρέντσι: «Ο Ντ' Αλέμα θα έπρεπε να αναμετρηθεί μαζί μου στο συνέδριο του Κόμματος»

Απαντώντας ο Ντ' Αλέμα τόνισε ότι «δεν εννοεί να τροφοδοτήσει εμμονές», από την στιγμή που «η απόσχιση στην κεντροαριστερά είχε ήδη πραγματοποιηθεί, με την απόφαση εκατομμυρίων ψηφοφόρων να απομακρυνθούν» από αυτή

Ρέντσι: «Ο Ντ' Αλέμα θα έπρεπε να αναμετρηθεί μαζί μου στο συνέδριο του Κόμματος»
Η απόσχιση της αριστερής μειοψηφίας του Δημοκρατικού Κόμματος «είναι ένα σχέδιο των μεγάρων της εξουσίας που εμπνεύστηκε, έγραψε και έθεσε σε εφαρμογή ο Μάσιμο Ντ' Αλέμα», ο οποίος «θα έπρεπε να αναμετρηθεί μαζί μου στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος», δήλωσε στη Rai ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην γραμματέας των Δημοκρατικών, Ματέο Ρέντσι.

Ο Ρέντσι θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την θέση του γραμματέα στο έκτακτο ανοικτό συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, την 30ή Απριλίου. Στη μάχη για την ηγεσία του κόμματος θα είναι αντιμέτωποι μαζί του ο περιφερειάρχης της νότιας περιοχής της Απουλίας, Μικέλε Εμιλιάνο, και ο υπουργός δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τζεντιλόνι, Αντρέα Ορλάντο.

Το Σάββατο, μεγάλο μέρος των μελών της αριστερής μειοψηφίας των «Δημοκρατικών» που αποφάσισε να αποχωρήσει παρουσίασε το νέο πολιτικό κίνημα «Άρθρο Ένα, Δημοκράτες και Προοδευτικοί». Κεντρικές στην πρώτη αυτή δημόσια συνάντηση υπήρξαν οι παρεμβάσεις του Ρομπέρτο Σπεράντσα (πρώην εκπροσώπου των Δημοκρατικών στην βουλή της Ρώμης) και του αριστερού περιφερειάρχη της Τοσκάνης, Eνρίκο Ρόσι. Στις προτεραιότητές τους συμπεριλαμβάνονται η ανανέωση του συνόλου της κεντροαριστεράς (με έμφαση στην αριστερή παράδοση), η στήριξη της κυβέρνησης του Πάολο Τζεντιλόνι και η καταπολέμηση της ανεργίας.

Κλείσιμο
Απαντώντας στον Ρέντσι, ο Μάσιμο Ντ' Αλέμα τόνισε ότι «δεν εννοεί να τροφοδοτήσει εμμονές», από την στιγμή που «η απόσχιση στην κεντροαριστερά είχε ήδη πραγματοποιηθεί, με την απόφαση εκατομμυρίων ψηφοφόρων να απομακρυνθούν» από αυτή. «Μεγάλο μέρος του κόσμου της κεντροαριστεράς αναζητά εδώ και καιρό νέες μορφές συμμετοχής», πρόσθεσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Στον Ματέο Ρέντσι θέλησε να απαντήσει και ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, πρώην γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (2009-2013). «Ο Ρέντσι τώρα ψάχνει τον σκηνοθέτη της διάσπασης. Αλλά δεν πρέπει να είναι τόσο ταπεινόφρων. Η αποδόμηση αυτού του κόμματος έχει σκηνοθέτη, ο οποίος ονομάζεται ακριβώς Ματέο Ρέντσι», δήλωσε ο Μπερσάνι, για τον οποίο «το νέο κίνημα των Προοδευτικών και Δημοκρατικών θα αποτελέσει φορέα πολιτικής σταθερότητας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης