Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν μετά την δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν μετά την δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του

Ενώ ο διεθνής Τύπος και οι αρχές της Μαλαισίας προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της μυστηριώδους δολοφονίας του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, οι πολίτες της απομονωμένης χώρας συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την γέννηση του Κιμ Γιονγκ Ιλ, χωρίς να γνωρίζουν τι έχει συμβεί

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν μετά την δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του
Αγέλαστος και σοβαρός εμφανίστηκε χθες στην δεύτερη μεγαλύτερη γιορτή στη Βόρεια Κορέα ο «ελέω θεού» ηγέτης της, Κιμ Γιονγκ Ουν, κάνοντας την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, μετά την μυστηριώδη δολοφονία στη Μαλαισία του 46χρονου ετεροθαλούς αδελφού του, Κιμ Γιονγκ Ναμ.


Κλείσιμο

Στις εκδηλώσεις για την γέννηση του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο οποίος γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου του 1941 και απεβίωσε το 2011, συμμετείχαν οι πολίτες σε όλη τη χώρα με χορούς και παρελάσεις. Στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ από νωρίς το πρωί μικροί και μεγάλοι επισκέφθηκαν τον λόφο Mansu, για να αφήσουν λουλούδια και να υποκλιθούν μπροστά στα τεράστια μπρούτζινα αγάλματα των δύο μεγάλων ηγετών, του Κιμ Ιλ Σουνγκ, του παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν, του οποίου η γέννηση τον Απρίλιο είναι η μεγαλύτερη γιορτή στη χώρα και του Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρα του ισχυρού άντρα της Βόρειας Κορέας.



Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε τις εκδηλώσεις που έγιναν για να τιμήσουν τον πατέρα του σοβαρός και αγέλαστος ενώ στη Βόρεια Κορέα φαίνεται ότι κανείς δεν γνωρίζει για την δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του, αφού τα επίσημα μέσα ενημέρωσης δεν έχουν αναφέρει την είδηση. Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι στη Νότια Κορέα υποστηρίζουν πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε την δολοφονία του αδελφού του, επειδή φοβόταν ότι αυτός θα αποστατούσε, παρόλο που από το 2003 ζούσε στο Μακάο.



Δύο γυναίκες έχουν συλληφθεί για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ναμ στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία. Η 28χρονη Doan Thi Huong από το Βιετνάμ, για την οποία η αστυνομία διατηρεί επιφυλάξεις αν αυτό είναι το πραγματικό της όνομα, όταν συνελήφθη δήλωσε πως πείσθηκε από μια γυναίκα και τέσσερις άντρες να κάνουν μια «φάρσα» στο θύμα και υποστήριξε ότι νόμιζε πως συμμετείχε σε ένα «ακίνδυνο αστείο».



Η άλλη γυναίκα που συνελήφθη για την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ είναι η 25χρονη Siti Aishah από την Ινδονησία, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν μαζί με τον 26χρονο φίλο της από τη Μαλαισία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης