Σκάνδαλο στη Γαλλία: Με χρήματα της ΕΕ η Λεπέν πλήρωνε σωματοφύλακα ως «κοινοβουλευτικό βοηθό»

Σκάνδαλο στη Γαλλία: Με χρήματα της ΕΕ η Λεπέν πλήρωνε σωματοφύλακα ως «κοινοβουλευτικό βοηθό»

Η Ε.Ε ζητά συνολικά 340.000 ευρώ από τη Λεπέν, θεωρώντας ότι η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς εισέπραξε το ποσό αυτό για να καταβάλει τους μισθούς δύο βοηθών της στο Ευρωκοινοβούλιο, οι οποίοι όμως εργάζονταν αποκλειστικά για το κόμμα της

Σκάνδαλο στη Γαλλία: Με χρήματα της ΕΕ η Λεπέν πλήρωνε σωματοφύλακα ως «κοινοβουλευτικό βοηθό»
Η σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, παραδέχτηκε ότι είχε "κοινοβουλευτικό βοηθό" τον εύσωμο σωματοφύλακά της, Τιερί Λεζιέ, ο οποίος λάμβανε το μισθό συμβούλου της ηγέτιδας του "Εθνικού Μετώπου".  

Το σκάνδαλο βλέπει το φως της δημοσιότητας την ώρα που δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών "Leone Ηill Capital" δείχνει πως η κόρη του ιδρυτή της γαλλικής Ακροδεξιάς θα νικήσει στις εκλογές του Μαίου. Αν και στο πρώτο γύρο ο ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν θα αποσπάσει μεγαλύτερο ποσοστό από τη Λεπέν, στον δεύτερο γύρο η επικεφαλής της γαλλικής Ακροδεξιάς θα είναι αυτή που θα επικρατήσει. 

Καταθέτοντας στην αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή που είχε ξεκινήσει έρευνα για το θέμα, η Λεπέν παραδέχτηκε ότι ο σωματοφύλακάς της, πρώην αλεξιπτωτιστής και στενός συνεργάτης του πατέρα της έλαβε μισθό επί τρεις μήνες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Παραδοχή που θα μπορούσε να της στοιχίσει ακριβά, ακόμη και την φυλάκισή της, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail". Το όργανο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (OLAF) είχε ξεκινήσει έρευνα για το θέμα ζητώντας από τη Λεπέν να καταβάλει το ποσό των 41.500 ευρώ που πληρώθηκε για τον Λεζιέ στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

Κλείσιμο
Ο "Γορίλας" της Λεπέν, έτσι είναι το ψευδώνυμο του εύσωμου Λεζιέ, έχει ύψος 1,83 και βάρος 101 κιλά . Πληρώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2011 .

Η Ε.Ε ζητά συνολικά 340.000 ευρώ από την ευρωβουλευτίνα Μαρίν Λεπέν, θεωρώντας ότι η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς εισέπραξε το ποσό αυτό για να καταβάλει τους μισθούς δύο βοηθών της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίοι όμως στην πραγματικότητα εργάζονταν αποκλειστικά για το κόμμα της, το Εθνικό Μέτωπο. Στις 2 Αυγούστου, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ξεκινήσει τη διαδικασία ανάκτησης του ποσού των 339.946 ευρώ που αντιστοιχεί στους μισθούς που καταβλήθηκαν σε δύο "κοινοβουλευτικούς βοηθούς" της Μαρίν Λεπέν, τον σωματοφύλακά της, Τιερί Λεζιέ και την Κατρίν Γκριζέ, η οποία λάμβανε μισθούς από το 2010 μέχρι και φέτος.Η πληροφορία αυτή είχε δημοσιευτεί σε δύο γαλλικά μέσα ενημέρωσης, τον ιστότοπο Mediapart και το περιοδικό Marianne 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης