Κιμ Γιονγκ Ναμ: Ο μπον βιβέρ «διάδοχος» ζούσε υπό τη δαμόκλειο σπάθη της παράνοιας του αδερφού του

Κιμ Γιονγκ Ναμ: Ο μπον βιβέρ «διάδοχος» ζούσε υπό τη δαμόκλειο σπάθη της παράνοιας του αδερφού του

Σκεφτόταν να μετακομίσει προκειμένου να προφυλάξει την οικογένειά του, όπως είχε εκμυστηρευτεί σε έναν παλιό συμμαθητή του

Κιμ Γιονγκ Ναμ: Ο μπον βιβέρ «διάδοχος» ζούσε υπό τη δαμόκλειο σπάθη της παράνοιας του αδερφού του
Για τους φίλους και τους γνωστούς του που ζούσαν κοντά του τα τελευταία χρόνια, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ ήταν ένας ήσυχος, κεφάτος άνθρωπος που ζούσε ανοιχτά με τη σύζυγο και τα δύο
παιδιά του στην πολύβουη πόλη του Μακάο.

Ωστόσο, μια πηγή του Guardian από το στενό περιβάλλον του αποκαλύπτει ότι ο αδερφός του Κιμ Γιονγκ Ουν, αισθανόταν συνεχώς τη δαμόκλειο σπάθη της παράνοιας του Βορειοκορεάτη 
ηγέτη πάνω από το κεφάλι του και ζούσε υπό τον συνεχή φόβο ότι το καθεστώς θα διέταζε τη δολοφονία του.

Κλείσιμο
Η πηγή, ένας πρώην συμμαθητής του Κιμ Γιονγκ Ναμ ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, είπε στον Guardian ότι συναντήσει τελευταία φορά τον φίλο του πριν λίγους μήνες. «Τον πέτυχα σε ένα ταξίδι του στη Γενεύη. Σκεφτόταν να μετακομίσει εκεί», εξηγεί στη βρετανική εφημερίδα.



Όπως αποκαλύπτει, ο παλιός του φίλος είχε συνεχώς την αίσθηση ότι απειλούνταν όχι μόνο η ζωή του ίδιου, αλλά και της οικογένειάς του. «Μου είπε ότι ήθελε να μετακομίσει σε άλλη χώρα, στην Ελβετία ή το Παρίσι. Τότε ωστόσο δεν το είχε πάρει ακόμα απόφαση, απλώς το σκεφτόταν».

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είχε στείλει πριν από πέντε χρόνια μια επιστολή στον δικτάτορα αδερφό του, στην οποία τον ικέτευε να λυπηθεί τον ίδιο, τις δυο συζύγους και τα παιδιά του. Ειδικότερα, φέρεται να του ζητούσε να αποσύρει την εντολή που είχε δώσει για τη δολοφονία του πριν εφτά χρόνια και η οποία παρέμενε σε ισχύ, κάτι που τελικά δεν είχε κάνει ο Βορειοκορεάτης τύραννος.

«Ήξερε πολύ καλά ότι κινδύνευε και ότι ο αδερφός του τον ήθελε νεκρό», αναφέρει μια άλλη ανώνυμη πηγή στην South China Morning Post.



Για πολλά χρόνια, ο Κιμ Γιονγκ Ναμπ διατηρούσε χαμηλό προφίλ, αλλά συνέχιζε να απολαμβάνει τις μικρές χαρές της ζωής, οι οποίες εξάλλου του είχαν στοιχίσει και την εξουσία.

Υπενθυμίζεται ότι Κιμ Γιονγκ Ναμ εθεωρείτο πιθανός διάδοχος του πατέρα του Κιμ Γιόνγκ-Ιλ, πριν πέσει σε δυσμένεια έπειτα από σκάνδαλο που ξέσπασε το 2001, όταν επιχείρησε να μπει στην Ιαπωνία με πλαστό διαβατήριο, για να επισκεφθεί την... Ντίσνεϊλαντ. 



Σύμφωνα με το Reuters, ο Ναμ αγαπούσε τη γαλλική κουζίνα και τα ακριβά κρασιά.

Μια σελίδα στο Facebook με το ψευδώνυμο Κιμ Τσολ, η οποία πιστεύεται ότι του άνηκε, περιλαμβάνει πλήθος φωτογραφίες από τα ταξίδια του στη Σιγκαπούρη, την Ελβετία, το Μακάο και τη Σαγκάη. 



«Μου λείπει η Ευρώπη», έγραφε στη λεζάντα μιας φωτογραφίας που ανάρτησε το 2008, η οποία τον έδειχνε να ποζάρει ανέμελα σε ένα γιοτ. Στα «like» του περιλαμβανόταν ο Γάλλος μουσικός Σερζ Γκέινσμπουργκ, δύο μπαρ στη Σιγκαπούρη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και ένα κωμικός που τρόλαρε τον αδερφό του.


Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η  εν λόγω σελίδα «κατέβηκε» το μεσημέρι της Πέμπτης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης