Το Star Wars γίνεται πραγματικότητα: Η Βρετανία θέλει να φτιάξει υπερόπλο τύπου «Death Star»!

Το Star Wars γίνεται πραγματικότητα: Η Βρετανία θέλει να φτιάξει υπερόπλο τύπου «Death Star»!

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας, με ένα συμβόλαιο ύψους 30 εκατομμυρίων λιρών, ένωσε τις δυνάμεις του με την εταιρεία Dragonfire για την κατασκευή ενός hi-tech όπλου μέχρι το 2025

Το Star Wars γίνεται πραγματικότητα: Η Βρετανία θέλει να φτιάξει υπερόπλο τύπου «Death Star»!
Ένα πανίσχυρο όπλο που θα θυμίζει τις μάχες στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Star Wars» σχεδιάζει ο βρετανικός στρατός, που εισέρχεται δυναμικά στην κούρσα κατασκευής όπλων λέιζερ.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας, με ένα συμβόλαιο ύψους 30 εκατομμυρίων λιρών, ένωσε τις δυνάμεις του με την εταιρεία Dragonfire για την κατασκευή ενός hi-tech όπλου μέχρι το 2025, που θα μπορεί να εντοπίζει τους στόχους σε μεγάλη απόσταση και να λειτουργεί υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τα σχέδια του βρετανικού υπουργείου Αμυνας, τα πρώτα όπλα με λέιζερ θα δοκιμαστούν το 2019 σε μια επίδειξη σε ξηρά και θάλασσα και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα πεδία των μαχών περί τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

Εφαρμογές
Παρόλο που δεν διευκρινίστηκε ποια θα είναι η χρήση των συγκεκριμένων «όπλων κατευθυνόμενης ενέργειας», υπάρχει μια σειρά από εφαρμογές που μπορεί να έχουν, σύμφωνα με ειδικούς.
Κλείσιμο
Αυτές περιλαμβάνουν την κατάρριψη μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και πυραύλων αέρος αέρος, καθώς και την καταστροφή στόχων στην ξηρά, όπως θα γινόταν και με ένα συμβατικό όπλο στρατιωτικού αεροσκάφους.

Πέρυσι και ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα πρώτα όπλα με λέιζερ το 2023, δηλαδή περίπου την ίδια περίοδο με τον βρετανικό στρατό. «Θα βάλουμε τη Βρετανία στην πρώτη γραμμή των συστημάτων λέιζερ υψηλής ενέργειας, αξιοποιώντας την εμπειρία του υπουργείου Άμυνας στο σύνθετο περιβάλλον των όπλων», ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Dragonfire, Ντέιβ Αρμστρονγκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης