ΗΠΑ: Ο Τραμπ «παγώνει» τις αποφυλακίσεις από το Γκουαντάναμο

ΗΠΑ: Ο Τραμπ «παγώνει» τις αποφυλακίσεις από το Γκουαντάναμο

Ο εκλεγμένος πρόεδρος δήλωσε την αντίθεσή του με την τακτική που ακολούθησε ο Μπαράκ Ομπάμα τους τελευταίους μήνες

ΗΠΑ: Ο Τραμπ «παγώνει» τις αποφυλακίσεις από το Γκουαντάναμο
Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
εξέφρασε σήμερα την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο οποιασδήποτε νέας μεταγωγής κρατουμένων από την αμφιλεγόμενη στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο προς άλλες χώρες, προειδοποιώντας ότι κρατούνται εκεί «επικίνδυνα» πρόσωπα.

«Δεν πρέπει πλέον να γίνουν άλλες αποφυλακίσεις στο Γκουαντάναμο» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ο δισεκατομμυριούχος στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Κλείσιμο
«Πρόκειται για ανθρώπους εξαιρετικά επικίνδυνους, δεν πρέπει να μπορέσουν να επιστρέψουν στο πεδίο της μάχης» συμπλήρωσε ο μεγιστάνας των ακινήτων ο οποίος, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, είχε δηλώσει ότι προτίθεται να κρατήσει ανοικτή την φυλακή που βρίσκεται στην Κούβα και «να τη γεμίσει με κακούς ανθρώπους».

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα New York Times, ο Λευκός Οίκος ενδέχεται να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα μια νέα επιχείρηση μεταγωγής σχεδόν 20 κρατουμένων στην Ιταλία, το Ομάν, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που δεν μπόρεσε ποτέ να καταλήξει σε συμβιβασμό με το Κογκρέσο, δεν θα εκπληρώσει την υπόσχεσή του να κλείσει αυτή την φυλακή, η οποία ενσαρκώνει τις ακρότητες των ΗΠΑ
στην μάχη κατά της τρομοκρατίας μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Ωστόσο, μείωσε σημαντικά τον αριθμό των κρατούμενων. Όταν ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2009, ήταν έγκλειστοι 242 άνθρωποι. Σήμερα ο αριθμός των κρατουμένων ανέρχεται σε 59.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης