«Επιδημία» μεθυσμένων πιλότων: Νέο περιστατικό στον Καναδά!

«Επιδημία» μεθυσμένων πιλότων: Νέο περιστατικό στον Καναδά!

Μετά το συμβάν σε αεροδρόμιο της Ινδονησίας ένας ακόμη πιλότος απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του καθώς βρέθηκε πιωμένος στο πιλοτήριο

«Επιδημία» μεθυσμένων πιλότων: Νέο περιστατικό στον Καναδά!
Ένας πιλότος της αεροπορικής εταιρείας Sunwing συνελήφθη χθες αφού επανήλθε σε κατάσταση νηφαλιότητας μετά την απομάκρυνσή του από το Boeing 737 το οποίο ετοιμαζόταν να απογειώσει από το καναδικό αεροδρόμιο του Κάλγκαρι, στον δυτικό Καναδά.

Ο 37χρονος πιλότος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης λίγο πριν από τις 07:00 στο πιλοτήριο του αεροσκάφους που θα εκτελούσε πτήση προς το Κανκούν, στο Μεξικό, με 99 επιβάτες και άλλα πέντε μέλη πληρώματος.

Πριν από την αναχώρηση της πτήσης, το προσωπικό στις θύρες επιβίβασης και μέλη του πληρώματος παρατήρησαν ότι ο πιλότος «συμπεριφερόταν παράξενα» προτού «εξαφανιστεί μέσα στο κόκπιτ». Το πλήρωμα ειδοποίησε αμέσως τις αρχές.

Κλείσιμο
Ο πιλότος κατόπιν «οδηγήθηκε συνοδευόμενος εκτός του αεροσκάφους» και τέθηκε «υπό κράτηση από την αστυνομία του Κάλγκαρι», ανέφερε ανακοίνωση της καναδικής αστυνομίας. Οι αρχές διευκρίνισαν πως ο πιλότος είχε στον οργανισμό του «επίπεδο αλκοόλ υπερτριπλάσιο του επιτρεπόμενου» (0,08% στον Καναδά) δύο ώρες μετά τη σύλληψή του.

Ο πιλότος κατηγορείται ότι βρισκόταν στα χειριστήρια ενός αεροσκάφους με αλκοολαιμία υψηλότερη του νόμιμου ορίου, ενώ δυνητικά αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του απαγγελθούν κι άλλες κατηγορίες, σύμφωνα με την αστυνομία.

ΑΠΕ- ΜΠΕ
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης