Δήμαρχος Νέας Υόρκης: Μας χρωστά 35 εκατ. δολάρια η κυβέρνηση για τα μέτρα ασφαλείας του Τραμπ

Δήμαρχος Νέας Υόρκης: Μας χρωστά 35 εκατ. δολάρια η κυβέρνηση για τα μέτρα ασφαλείας του Τραμπ

Ο Τραμπ έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του έπειτα από την εκλογή του στο διαμέρισμα του στον ουρανοξύστη Τραμπ στο κέντρο του Μανχάταν

Δήμαρχος Νέας Υόρκης: Μας χρωστά 35 εκατ. δολάρια η κυβέρνηση για τα μέτρα ασφαλείας του Τραμπ
Η πόλη της Νέας Υόρκης αναμένεται να ζητήσει από την αμερικανική κυβέρνηση να αντλήσει έως και 35 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να καλύψει το κόστος των μέτρων ασφαλείας για τον εκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ,
δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάσιο.

Ο Τραμπ έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του έπειτα από την νίκη του στις προεδρικές εκλογές στις 8 Νοεμβρίου στο διαμέρισμα του στον ουρανοξύστη Τραμπ στο κέντρο του Μανχάταν, αναγκάζοντας την αστυνομία της πόλης να συνεργάζεται με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για την λήψη ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες περιοχές της πόλης.

Κλείσιμο
Ο μεγιστάνας χρησιμοποίησε τον ουρανοξύστη για χρόνια ως πρωταρχική του κατοικία του και για ως κεντρικά γραφεία των επιχειρήσεων του. Η παρουσία του εκεί έπειτα από τις προεδρικές εκλογές έχει προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση και αγανάκτηση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Νέας Υόρκης.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επισήμανε πως θα έστελνε σήμερα επιστολή προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ζητώντας την άντληση ομοσπονδιακών κονδυλίων για να καλυφθούν τα έξοδα των μέτρων που έχουν ληφθεί για την ασφαλεία του Τραμπ έως τις 20 Ιανουαρίου, όταν ο μεγιστάνας θα ορκιστεί 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον.

Η κατάσταση είναι «πραγματικά ασυνήθιστη», τόνισε ο ντε Μπλάσιο στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας πως θα συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης Ομπάμα και με βουλευτές αυτή την εβδομάδα για να ασκήσει πιέσεις προς την εκπλήρωση του αιτήματος.
Έπειτα από την ορκωμοσία Τραμπ, ο ντε Μπλάσιο σημείωσε πως θα συνεργαστεί με την νέα κυβέρνηση για να διασφαλίσει ότι η πόλη θα αποζημιωθεί καταλλήλως για τα μέτρα ασφαλείας που σχετίζονται με τον ουρανοξύστη του νέου προέδρου.
Όπως τόνισε, έχει ήδη συνομιλήσει για το θέμα με τον υποψήφιο υπουργό Οικονομικών της νέας κυβέρνησης, Στιβ Μνούτσιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης