Αποδέχτηκε τον θρόνο της Ταϊλάνδης ο 64χρονος πρίγκιπας διάδοχος με το... μπουστάκι

Αποδέχτηκε τον θρόνο της Ταϊλάνδης ο 64χρονος πρίγκιπας διάδοχος με το... μπουστάκι

Είχε δηλώσει ότι θα το καθυστερούσε για έναν χρόνο, επειδή ήθελε να δώσει το περιθώριο στον λαό του να πενθήσει τον πατέρα του

Αποδέχτηκε τον θρόνο της Ταϊλάνδης ο 64χρονος πρίγκιπας διάδοχος με το... μπουστάκι
Ο 64χρονος Μάχα Βαϊραλονγκόρν, ο εκκεντρικός πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Ταϊλάνδης, αποδέχτηκε τελικά την προσκληση του Κοινοβουλίου της χώρας του να αναλάβει την εξουσία, μετά από τον θάνατο του πατέρα του πριν από περίπου 50 μέρες.

Ο Βασιλιάς Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Οκτώβριο σε ηλικία 88 ετών, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην χώρα του και θεωρούνταν επί πολλές δεκαετίες εγγυητής της σταθερότητας στην περιοχή.

Μετά τον θάνατό του, αρκετοί αναλυτές διατύπωναν ανησυχίες για το μέλλον της χώρας, δεδομένου του προφίλ που είχε προβάλλει ο γιος και διάδοχός του τα περασμένα χρόνια, το οποίο χαρακτηριζόταν από αμφιλεγόμενες ενδυματολογικές επιλογές, σκάνδαλα για την προσωπική του ζωή και αλόγιστες σπατάλες. 
Κλείσιμο



Μερικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν λίγους μήνες δείχνουν τον Μάχα Βαϊραλονγκόρν στο αεροδρόμιο του Μονάχου με αμφίεση που κάθε άλλο παρά σε βασιλική αρμόζει. Ο ίδιος φαίνεται να φοράει ένα τζιν παντελόνι, ένα κοντό άσπρο φανελάκι και να έχει στο χέρι και την πλάτη του ένα ψεύτικο τατουάζ.

Ο Βαϊραλονγκόρν δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους πολίτες της χώρας, αφού πέρασε μεγάλα διαστήματα της ζωής του στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να έχει πιο ενεργή παρουσία στα πολιτικά δρώμενα της Ταϊλάνδης αλλά και να αναλαμβάνει ορισμένα - τυπικά κυρίως -καθήκοντα του πατέρα του, λόγω της ασθένειάς του.



Μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο 64χρονος πλέι-μπόι αναμενόταν να αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά του. Ωστόσο αξιωματούχοι είχαν διαμηνύσει ότι ήθελε να το αναβάλει για τουλάχιστον ένα χρόνο προβάλλοντας ως επίσημη δικαιολογία ότι ήθελε να δώσει στους πολίτες της Ταϊλάνδης χρόνο να θρηνήσουν τον πατέρα του. 

Όπως φαίνεται όμως, οι πιέσεις από το κοινοβούλιο της χώρας του τον ανάγκασαν να... το πάρει απόφαση και να δεχθεί τον θρόνο, μαζί με τις ευθύνες που τον συνοδεύουν. Η ενθρόνιση θα λάβει χώρα μετά την αποτέφρωση του βασιλιά, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα το επόμενο έτος. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης