Τουρκία: «Γκρίζοι Λύκοι» και Ερντογάν συμφώνησαν στην αλλαγή του συντάγματος

Τουρκία: «Γκρίζοι Λύκοι» και Ερντογάν συμφώνησαν στην αλλαγή του συντάγματος

Την προσεχή εβδομάδα το σχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή και αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες και υπερψηφιστεί τουλάχιστον από το 30% της Βουλής, θα διεξαχθεί δημοψήφισμα σε 60 μέρες από την τελική ψηφοφορία

Τουρκία: «Γκρίζοι Λύκοι» και Ερντογάν συμφώνησαν στην αλλαγή του συντάγματος
Σε συμφωνία για την περιορισμένη αλλαγή του τουρκικού συντάγματος προχώρησε το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
, με το Κόμμα του Εθνικιστικού Κινήματος (Γκρίζοι λύκοι), μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ και του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μετά τη συνάντηση, ανακοίνωσαν πως συμφώνησαν και στις τελευταίες λεπτομέρειες. Ο κ. Γιλντιρίμ προσέθεσε πως την προσεχή εβδομάδα το σχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή και αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες και υπερψηφιστεί τουλάχιστον από το 30% της Βουλής, θα διεξαχθεί δημοψήφισμα σε 60 μέρες από την τελική ψηφοφορία.

Κλείσιμο
Η μόνη λεπτομέρεια της συμφωνίας που αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας
, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είναι ότι στο νέο σύστημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνεχίζει να είναι μέλος του κόμματός του.

Ο ίδιος είπε πως το δημοψήφισμα μπορεί να γίνει στις αρχές του καλοκαιριού του 2017, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης