Φλόριντα: Παραδόθηκε ο οπλισμένος άνδρας που κρατούσε ομήρους σε τράπεζα

Φλόριντα: Παραδόθηκε ο οπλισμένος άνδρας που κρατούσε ομήρους σε τράπεζα

Η συντονισμένη επέμβαση της SWAT στο κτίριο, ανάγκασε τον δράστη να αφήσει ελεύθερους τους ανθρώπους που κρατούσε να σηκώσει τα χέρια ψηλά - Νωρίτερα προσπάθησε να ληστέψει την τράπεζα

Φλόριντα: Παραδόθηκε ο οπλισμένος άνδρας που κρατούσε ομήρους σε τράπεζα
Οπλισμένος άνδρας κρατά άγνωστο αριθμό ομήρων σε τράπεζα της περιοχής Τζάκσονσβιλ της Φλόριντα, στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με μάρτυρα, μέσα στο κτίριο της τράπεζας υπάρχουν τουλάχιστον 11 άτομα, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά πολύπλοκη την υπόθεση της διάσωσής τους. Μετά από λίγη ώρα,η SWAT πραγματοποίησε συντονισμένη έφοδο στο κτίριο, με αποτέλεσμα ο δράστης να παραδοθεί και να αφήσει τους ομήρους ελεύθερους, δίνοντας τέλος σε μία διαγραφόμενη τραγωδία.

Το σκηνικό της όλης ιστορίας εξελίχθηκε ως εξής. Ένας άνδρας υπό την απειλή όπλου, υποχρέωσε τους φύλακες να κλειδώσουν την πόρτα της τράπεζας, απειλώντας ότι θα πυροβολήσει αν δεν του δώσουν τις εισπράξεις. Όταν ενεργοποιήθηκε ο λογαριασμός, ο οπλοφόρος άρπαξε έναν πελάτη και έδωσε εντολή να μην βγει κανένας έξω, απειλώντας ότι θα πυροβολήσει αν δεν τον αφήσει η αστυνομία να διαφύγει.



Κλείσιμο


Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς και η ειδική ομάδα της SWAT, η οποία περίμενε εντολές για να επέμβει. Ταυτόχρονα, ένας ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας είχε αναλάβει να έρθει σε επαφή με τον δράστη, προκειμένου να αποφευχθεί το μακελειό.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι πρόλαβαν και βγήκαν από το κτίριο, ο οπλοφόρος επιχείρησε να ληστέψει την τράπεζα, αλλά ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μέσα και να θέσει σε εφαρμογή το εναλλακτικό πλάνο διαφυγής του, απειλώντας να σκοτώσει ομήρους αν δεν τον αφήσουν να απομακρυνθεί.

Η αστυνομία του Τζάκσονσβιλ έδωσε εντολή να εκκενωθεί περιμετρικά η περιοχή, καθώς και όσες επιχειρήσεις και καταστήματα βρίσκονται σε αρκετά μεγάλη ακτίνα. Το ενδεχόμενο επέμβασης εξεταζόταν εξ αρχής σοβαρά από τον επικεφαλής της επιχείρησης, ενώ απαγορεύτηκε σε όλους να τραβούν βίντεο και φωτογραφίες από τις θέσεις που έχουν λάβει οι άνδρες της SWAT, καθώς εγκυμονούσε μεγάλος κίνδυνος για τους ομήρους.

Η επέμβαση της SWAT ήταν ακαριαία και το αποτέλεσμα εξίσου άμεσο, καθώς ο δράστης πέταξε το όπλο και παραδόθηκε, διαπιστώνοντας ότι πλέον δεν είχε τίποτα να κερδίσει, καθώς δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής. Και οι 11 όμηροι βγήκαν από την τράπεζα και χαίρουν άκρας υγείας.











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης