Δημοψήφισμα για αναθεώρηση του Συντάγματος ετοιμάζει η Τουρκία

Δημοψήφισμα για αναθεώρηση του Συντάγματος ετοιμάζει η Τουρκία

Θα εμπεριέχει και το να αποκτήσει ο πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν περισσότερες εκτελεστικές εξουσίες, σύμφωνα με τον πρωθυπουργός της χώρας, Μπινάλι Γιλντιρίμ


Δημοψήφισμα για αναθεώρηση του Συντάγματος ετοιμάζει η Τουρκία
Πιθανό θεωρείται το σενάριο η Τουρκία να διεξάγει δημοψήφισμα για αναθεώρηση του συντάγματός της στις αρχές του καλοκαιριού του επόμενου έτους, η  οποία θα εμπεριέχει και το να αποκτήσει ο πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν περισσότερες εκτελεστικές εξουσίες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπινάλι Γιλντιρίμ, σύμφωνα με το Reuters.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας με τον εθνικιστή ηγέτη της αντιπολίτευσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο Γιλντιρίμ δήλωσε ότι το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) σχεδιάζει να παρουσιάσει στη Βουλή την πρότασή του για τη συνταγματική αναθεώρηση την επόμενη εβδομάδα. 

Πρόσθεσε δε ότι οι αλλαγές θα επιτρέψουν στον πρόεδρο να διατηρήσει τους δεσμούς του με την πολιτική του κόμματός του.

Ο Ερντογάν προσπαθεί εδώ και καιρό να προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές, ώστε να ενδυναμώσει τη θέση του προέδρου, η οποία τώρα είναι περισσότερο εθιμοτυπική. Για να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για να προκαλέσει ένα δημοψήφισμα για το θέμα, το ΑΚΡ χρειάζεται την στήριξη των εθνικιστικών MHP.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης