Πέθανε ο δημιουργός του Big Mac σε ηλικία 98 ετών

Πέθανε ο δημιουργός του Big Mac σε ηλικία 98 ετών

Μπορεί να μην γνωρίζετε το όνομά του, αλλά σίγουρα έχετε γευτεί κάποια στιγμή στο παρελθόν το δημιούργημά του

Πέθανε ο δημιουργός του Big Mac σε ηλικία 98 ετών
Μπορεί να μην γνωρίζετε το όνομά του, αλλά σίγουρα έχετε γευτεί κάποια στιγμή στο παρελθόν το δημιούργημά του: Δύο ζουμερά μπιφτέκια, σπέσιαλ σος, τυρί, πίκλες, κρεμμύδια, κι όλα αυτά μέσα σε ένα αφράτο ψωμάκι με σουσάμι.

Ο Michael James «Jim» Delligatti, ο Αμερικανός franchisee των McDonald's που δημιούργησε το Big Mac πριν από περίπου 50 χρόνια και το είδε να εξελίσσεται ίσως στο πιο γνωστό χάμπουργκερ παγκοσμίως, πέθανε την περασμένη Δευτέρα στον σπίτι του στο Πίτσμπεργκ.

Ο Delligatti, ο οποίος σύμφωνα με τον γιο του κατανάλωνε τουλάχιστον ένα Big Mac των 540 θερμίδων την εβδομάδα για δεκαετίες, «έφυγε» σε ηλικία 98 ετών.

Το franchise του Delligati είχε τη βάση του στο Γιούνιονταουν, όχι πολύ μακριά από το Πίτσμπεργκ. Εκεί, το 1967, ο δαιμόνιος επιχειρηματίας ανακάλυψε το μπέργκερ που εξελίχθηκε σε «σήμα κατατεθέν» της αλυσίδας, όταν σκέφτηκε πως στους πελάτες του θα άρεσε ένα πιο χορταστικό πιάτο.

Η απίστευτη μεγάλη ζήτηση ώθησε στον Delligatti να εισαγάγει το νέο μπέργκερ και στα άλλα 47 του υποκαταστήματα στην Πενσιλβάνια, με το Big Mac να προστίθεται τελικά στο εθνικό μενού της αλυσίδας το 1968.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης