Στίβεν Μνούχιν: Από τη Goldman Sachs... υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ

Στίβεν Μνούχιν: Από τη Goldman Sachs... υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε έναν άνθρωπο της Wall Street αν και προεκλογικά είχε υποσχεθεί στους συμπολίτες του ότι "θα πολεμήσει το οικονομικό κατεστημένο".

Στίβεν Μνούχιν: Από τη Goldman Sachs... υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ
Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν τα τελευταία 24ωρα, ο Στίβεν Μνούχιν, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, δήλωσε σήμερα πως ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, του ανέθεσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. 

Δίνοντας πάτημα στους επικριτές του,  ο Τραμπ επέλεξε έναν άνθρωπο της Wall Street αν και προεκλογικά είχε υποσχεθεί στους συμπολίτες του ότι θα πολεμήσει το οικονομικό κατεστημένο. Πάντως, για τον αμερικανικό Τύπο, ο Μνούχιν θεωρείται ο ιδανικότερος για το χαρτοφυλάκιο αυτό . 
 
«Η Wall Street ετοιμάζεται να εισέλθει και πάλι στον Λευκό Οίκο από την μπροστινή πόρτα», σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro την επιλογή Τραμπ.  
   
Κλείσιμο
«Ο Στίβεν Μνούχιν πέρασε χτες το κατώφλι του Πύργου του Τραμπ όπου εκεί είχε συνομιλίες όχι μόνο με τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο αλλά και με τον σκληροπυρηνικό Ρεπουμπλικανό, Μιτ Ρόμνει», αναφέρει το πρακτορείο Reuters και προσθέτει: «Ο Τραμπ θέλει τον Ρόμνει στο υπουργείο Εξωτερικών ενώ για το υπουργείο Οικονομικών τον Στίβεν Μνούχιν, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, αλλά και επενδυτή στο Χόλιγουντ».
  
Ο Μνουχίν είχε αναλάβει επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ. 

Πρόκειται για τον πρώτο αξιωματούχο με μεγάλη εμπειρία στη Wall Street που οδεύει προς το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, μετά τον πρώην προϊστάμενό του Χένρι Πόλσον - πρώην ηγετικό στέλεχος της Goldman Sachs -που υπηρέτησε στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επί προεδρίας Τζορτζ Μπους (του νεότερου), στη διάρκεια των πρώτων χαοτικών σταδίων της οικονομικής κρίσης του 2008-2009.

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, εργάστηκε για δύο χρόνια στον όμιλο της Citigroup, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του είχε κυβερνητική και ακαδημαϊκή πορεία.
 
Ο Μνούχιν εργάστηκε για 17 χρόνια στην Goldman Sachs, πριν την εγκαταλείψει το 2002, όταν ίδρυσε την επενδυτική εταιρία Dune Capital Management. Μέσω της επενδυτικής αυτής εταιρίας, ο Μνούχιν  επένδυσε σε ταινίες παραγωγής των κινηματογραφικών εταιριών 20th Century Fox και Time Warner Inc. Avatar, Mad Max, Fury Road και Suicide Squad. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης