Βίντεο: Φωτιές, δακρυγόνα και συγκρούσεις Βραζιλιάνων διαδηλωτών με την αστυνομία

Βίντεο: Φωτιές, δακρυγόνα και συγκρούσεις Βραζιλιάνων διαδηλωτών με την αστυνομία

Διαδηλωτές έκαψαν τρία αυτοκίνητα, έσπασαν παράθυρα κυβερνητικών κτιρίων και πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών που είχαν παραταχθεί μπροστά στα υπουργεία στην κεντρική πλατεία στην Μπραζίλια

Βίντεο: Φωτιές, δακρυγόνα και συγκρούσεις Βραζιλιάνων διαδηλωτών με την αστυνομία
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού για να διαλύσει τους χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι συμμετείχαν σε μια συγκέντρωση εναντίον των περικοπών στα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας μπροστά στο Κογκρέσο της Βραζιλίας χθες Τρίτη, ενώ τα μέλη της Γερουσίας ετοιμάζονταν να ψηφίσουν επί της πρότασης να τεθεί 20ετής περιορισμός στις ομοσπονδιακές δαπάνες.



Κλείσιμο
Διαδηλωτές έκαψαν τρία αυτοκίνητα, έσπασαν παράθυρα κυβερνητικών κτιρίων και πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών που είχαν παραταχθεί μπροστά στα υπουργεία στην κεντρική πλατεία στην Μπραζίλια, ανέφερε ένας φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.



Πολυάριθμοι διαδηλωτές συνελήφθησαν και κατηγορούνται για βανδαλισμό και φθορά δημόσιας περιουσίας διότι έκαναν γκραφίτι σε κρατικά κτίρια.



Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν επίσης για το γεγονός ότι μέλη του Κογκρέσου επιδιώκουν να αμνηστευθούν από οποιαδήποτε δίωξη για δωροληψία, εν μέσω της έρευνας για το σκάνδαλο στη βραζιλιάνικη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου, την Petrobras.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης