Σαουδάραβας πρίγκιπας: Αφήστε τις γυναίκες να οδηγούν

Σαουδάραβας πρίγκιπας: Αφήστε τις γυναίκες να οδηγούν

Ο 61χρονος Σαουδάραβας πρίγκιπας, Αλ Γουαλίντ μπιν Ταλάλ, μπορεί να είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας της χώρας, αλλά είναι αντίθετος με την απαγόρευση στις γυναίκες να οδηγούν - Διαβάστε πώς συνδέει την συγκεκριμένη απαγόρευση με την οικονομία της Σαουδικής Αραβίας

Σαουδάραβας πρίγκιπας: Αφήστε τις γυναίκες να οδηγούν
Μέλος της βασιλικής οικογένειας, αλλά και διεθνής επενδυτής με μετοχές σε ιδιωτικές και δημόσιες εταιρείες σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Μέση Ανατολή, ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος πρίγκιπας Αλ Γουαλίντ μπιν Ταλάλ έχει μια άλλη άποψη για την απαγόρευση στις γυναίκες να οδηγούν στο συντηρητικό βασίλειο.

Ο 61χρονος πρίγκιπας, που το 2008 συμπεριλαμβανόταν στην ετήσια λίστα του περιοδικού Time με τους 100 ανθρώπους που ασκούν την μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη, εξέφρασε την αντίθεσή του για την παραπάνω απαγόρευση στον λογαριασμό του στο Twitter και ανέλυσε τους λόγους που η απαγόρευση επηρεάζει και την οικονομία της Σαουδικής Αραβίας σε μια περίοδο που η παγκόσμια πτώση της τιμής του πετρελαίου έχει άμεση επίδραση στην πετρελαιοπαραγωγό χώρα.

Κλείσιμο


«
Το να εμποδίζεται μια γυναίκα να οδηγήσει αυτοκίνητο σήμερα είναι ένα ζήτημα δικαιωμάτων αφού αυτό μοιάζει με την απαγόρευση στην εκπαίδευση ή στο να έχει ανεξάρτητη ταυτότητα. Αυτά είναι όλα άδικες πράξεις μιας παραδοσιακής κοινωνίας πολύ πιο περιοριστικής από ό,τι νόμιμα επιτρέπεται από τους κανόνες της θρησκείας», ανέφερε ο πρίγκιπας στο σύντομο tweet του, αλλά παράλληλα, το γραφείο του εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση για το θέμα.

Σε αυτή ο πρίγκιπας αναφέρει ότι από την απαγόρευση δημιουργούνται και οικονομικά θέματα καθώς οι γυναίκες χρησιμοποιούν «ξένους» οδηγούς ή ταξί ή ακόμα οι σύζυγοί τους αναγκάζονται να φύγουν από την εργασία τους προκειμένου να τις πάνε στον προορισμό τους. «Το να οδηγούν οι γυναίκες αποτελεί μια επείγουσα κοινωνική προτεραιότητα υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες», συμπλήρωσε στην ανακοίνωσή του ο Σαουδάραβας πρίγκιπας.

Στην Σαουδική Αραβία οι γυναίκες, εκτός από το να απαγορεύεται να πιάσουν το τιμόνι, δεν έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν χωρίς αρσενικό μέλος της οικογένειάς τους, ούτε να ταξιδέψουν ή να εργαστούν, χωρίς την άδεια του συζύγου, του πατέρα, του αδελφού ή του γιου τους!




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης