Κολομβία: Ξαναφουντώνει το σενάριο το αεροσκάφος να έπεσε από έλλειψη καυσίμων

Κολομβία: Ξαναφουντώνει το σενάριο το αεροσκάφος να έπεσε από έλλειψη καυσίμων

Είναι «ύποπτο» λένε ερευνητές ότι δεν εξερράγη κατά τη συντριβή στο βουνό - Το αεροπλάνο είχε μπει στην «ουρά» για να προσγειωθεί στο Μεντεγίν

Κολομβία: Ξαναφουντώνει το σενάριο το αεροσκάφος να έπεσε από έλλειψη καυσίμων
Στο σενάριο το αεροσκάφος των LAMIA Airlines να συνετρίβη γίατι έμεινε από καύσιμα επανέρχονται τις τελευταίες ώρες οι εμπειρογνώμονες αξιολογώντας αφενός τη μαρτυρία ενός εκ των διασωθέντων αεροσυνοδών και αφετέρου το γεγονός ότι το αεροσκάφος δεν εξερράγη κατά την πρόσκρουσή του στο έδαφος.

«Είναι πολύ ύποπτο» λένε χαρακτηριστικά οι ερευνητές που προσπαθούν να καταλήξουν στο γιατί το αεροσκάφος δεν ανεφλέγη όταν συνετρίβη σε ορεινή περιοχή κατά την πτήση από τη Βολιβία στην πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας.

Κλείσιμο


«Μας προβληματίζει ότι παρά την πρόσκρουση δεν υπήρξε έκρηξη. Αυτό ενισχύει το σενάριο της έλλειψης καυσίμων» συμπλήρωσε στρατιωτική πηγή από την Κολομβία που επικαλείται η Daily Mail.



Σύμφωνα με τα στοιχεία της πτήσης το αεροσκάφος πριν τη συντριβή έκανε κύκλους αφού ενημέρωσε για πρόβλημα στα ηλεκτρικά κυκλώματα, στοιχείο που έκανε αρκετούς να υποστηρίζουν ότι αυτό ήταν επιλογή του πιλότου της πτήσης προκειμένου να «κάψει» τα διαθέσιμα καύσιμα επειδή διέβλεπε ότι θα υποχρεωνόταν σε αναγκαστική προσγείωση.



Το σενάριο το αεροπλάνο να έμεινε από καύσιμα ενισχύεται, σύμφωνα με τη Mirror, από το γεγονός ότι κανονικά θα έπρεπε να προσγειωθεί στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκότά, ωστόσο κατευθύνθηκε προς το Μεντεγίν δείγμα του ότι ο πιλότος είχε διαπιστώσει ότι σύντομα θα ξέμενε από καύσιμα.



Όταν, όμως, το αεροσκάφος της LAMIA έφτασε πάνω από το αεροδρόμιο στο Μεντεγίν ενημερώθηκε, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ότι θα έπρεπε να περιμένει στην «ουρά» σε ύψος 21.000 ποδών καθώς προηγούνταν άλλα δύο αεροσκάφη, με το ένα από τα δύο να αντιμετωπίζει επίσης πρόβλημα.

Μετά από λίγα λεπτά, όμως, ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου στο Μεντεγίν ότι έπρεπε να προσγειωθεί άμεσα, ενέργεια που δεν κατάφερε όμως να ολοκληρώσει.

Σε κάθε περίπτωση πλέον όλοι αναμένουν τα στοιχεία από τα δύο μαύρα κουτιά που έχουν εντοπιστεί και βρίσκονται ήδη κάτω από το «μικροσκόπιο» των ερευνητών.


Σοκ προκαλούν και όσα αποκαλύπτει ένας από τους λιγοστούς επιζήσαντες της μοιραίας πτήσης. Ο αεροσυνοδός Erwin Tumiri αποκάλυψε πως λίγο πριν την πτώση του αεροσκάφους οι τρομαγμένοι επιβάτες είχαν σηκωθεί από τις θέσεις τους και ούρλιαζαν απελπισμένα. Ο ίδιος τόνισε πως ο μόνος λόγος που σώθηκε είναι επειδή ακολούθησε πιστά το πρωτόκολλο της έκτακτης ανάγκης. Ο Tumiri εξήγησε στους διασώστες που τον απομάκρυναν από τα συντρίμμια πως: «Έβαλα τσάντες ανάμεσα στα πόδια μου έτσι ώστε να καθίσω σε εμβρυακή στάση, όπως ενδείκνυται σε ατυχήματα». Μια ακόμα από τους έξι τυχερούς επιβάτες που κατάφεραν να ξεγελάσουν τον θάνατο, η αεροσυνοδός Ximena Suarez θυμάται πως τα φώτα έσβησαν όταν το αεροσκάφος ξεκίνησε τη μοιραία κάθοδο προς τα βουνά της Κολομβίας. Η ίδια τονίζει πως για την ώρα δεν μπορεί να θυμηθεί τίποτε άλλο.



Δείτε τη στιγμή που χάνεται το σήμα από το αεροσκάφος 


Tα μέλη της ομάδας είχαν ανεβάσει video πριν από την επιβίβασή τους.



LIVE εικόνα από το νοσοκομείο που μεταφέρονται οι τραυματίες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης