Η τραγική ιστορία του πιλότου στην Κολομβία: Έφυγε όπως ο πατέρας του

Η τραγική ιστορία του πιλότου στην Κολομβία: Έφυγε όπως ο πατέρας του

Το δυστύχημα είχε συμβεί όταν ο 53χρονος πιλότος της μοιραίας πτήσης ήταν μόλις ενός έτους - Ήθελε πάντα να ακολουθήσει τα χνάρια του, λένε συγγενείς του - Το πάθος του με το ποδόσφαιρο και η ξεχωριστή σχέση με τους παίχτες της Τσαπεκοένσε

Η τραγική ιστορία του πιλότου στην Κολομβία: Έφυγε όπως ο πατέρας του
Η αεροπορική τραγωδία με τους 71 νεκρούς στην Κολομβία όταν συνετρίβη το αεροσκάφος που μετέφερε την ομάδα Τσαπεκοένσε κρύβει πίσω της
αρκετές προσωπικές ιστορίες
.

Ξεχωριστή είναι αυτή του πιλότου της μοιραίας πτήσης Μιγκέλ "Μίκι" Κουιρόγκα, ο οποίος από διεθνή μέσα αποκαλείται ήρωας για τις πράξεις του πριν τη συντριβή του αεροσκάφους κι αυτό γιατί στις κινήσεις του οφείλεται κατά μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι πέντε άνθρωποι επέζησαν.
Κλείσιμο

Ο 53χρονος πιλότος



Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ όταν ο 54χρονος Κουιρόγκα αντιλήφθηκε ότι πλέον δεν υπήρχε δυνατότητα ασφαλούς προσγείωσης έκανε κύκλους προκειμένου να «κάψει» τα επιπλέον καύσιμα και έτσι να μειώσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς κατά την αναγκαστική προσγείωση.

Την ίδια ώρα συγκλονίζει η λεπτομέρεια ότι ο Κουιρόγκα έμεινε ορφανός σε ηλικία ενός έτους γιατί ο πατέρας του, ο οποίος ήταν επίσης πιλότος, έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα πριν από 52 χρόνια.

«Ο πατέρας του είχε πεθάνει σε δυστύχημα όταν ο Μίκι ήταν ενός έτους αλλά πάντα ήθελε να ακολουθήσει την καριέρα του» θυμάται η εξαδέλφη του άτυχου πιλότου, Μιλένα. «Κατατάχθηκε στην πολεμική αεροπορία ώστε να γίνει πιλότος και επέλεξε να γίνει πιλότος πολιτικών αεροπλάνων προκειμένου να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής» προσθέτει η ίδια.

Ο Κουιρόγκα ήταν παντρεμένος με την κόρη ενός πρώην γερουσιαστή της Βραζιλίας και ήταν πατέρας τριών παιδιών με τους κατοίκους της πόλης Επιτακιολάντια στην οποία ζούσε να λένε ότι οι ηρωικές ενέργειες του πριν τη συντριβή του αεροπλάνου δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο για τον Μίκι.

Με τη γυναίκα του και το ένα από τα παιδιά τους



Όπως λένε δεν ήταν λίγες οι φορές που εκμεταλλεύτηκε τις γνωριμίες του για να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων στην πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Βραζιλίας-Βολιβίας.

Ο 53χρονος είχε πάθος με τις μεταφορές ποδοσφαιρικών ομάδων και πριν τη μοιραία πτήση είχε μεταφέρει με το ίδιο αεροπλάνο τις εθνικές ομάδες της Βολιβίας και της Αργεντινής ενώ ήταν φίλος και με αρκετούς από τους παίχτες της Τσαπεκοένσε, τους οποίους είχε μεταφέρει αρκετές φορές.

Φωτογραφία του Κουιρόγκα με παίχτη της Τσαπεκοένσε



Στη σελίδα του στο Facebook είχε ανεβάσει φωτογραφίες με τον ίδιο και παίχτες της βραζιλιάνικης ομάδας τόσο από πτήσεις όσο και από κοινές τους εξόδους σε εστιατόρια.

Ο 53χρονος μπροστά στο αεροπλάνο με το οποίο μετέφερε την εθνική Αργεντινής


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης