H γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο γιόρτασε τα 117 της χρόνια

H γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο γιόρτασε τα 117 της χρόνια

Δέχτηκε τις ευχές του Ιταλού προέδρου «για γαλήνη και καλή υγεία» - Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, όταν ήταν νέα η Μοράνο είχε ασθενική κράση

H γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο γιόρτασε τα 117 της χρόνια
Η Έμα Μοράνο, η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο, γιόρτασε σήμερα τα 117 της χρόνια περιτριγυρισμένη από τα αγαπημένα της πρόσωπα, τις δύο ηλικιωμένες ανιψιές της, τις νοσηλεύτριες που έχουν αναλάβει τη φροντίδα της και τον αφοσιωμένο γιατρό της που την παρακολουθεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Η Μοράνο, η οποία κατοικεί σε μια γκαρσονιέρα στην πόλη Βερμπάνια, γιόρτασε τα γενέθλιά της χαμογελαστή και δέχτηκε τις ευχές του Ιταλού προέδρου «για γαλήνη και καλή υγεία». 

Σε live μετάδοση για την ιταλική τηλεόραση, η αιωνόβια Μοράνο παρέλαβε ορισμένα δώρα που της είχαν αποσταλεί (μεταξύ των οποίων και τα αγαπημένα της μπισκότα που απόλαυσε με γάλα) και μετά έσβησε τα κεράκια στην τούρτα της. «Ελπίζω να μη με βάλετε την κόψω κιόλας», είπε αστειευόμενη, συμπληρώνοντας ότι αισθάνεται ευτυχισμένη που βρίσκεται τόσα χρόνια πάνω στη γη.

Κλείσιμο
Όσο για τον γιατρό της, επισήμανε ότι η υγεία της είναι αρκετά καλή, δεδομένης της ηλικίας της, και παρατήρησε ότι σε μικρότερη ηλικία - όσο και αν φαίνεται απίστευτο - η Μοράνο ήταν αρκετά ασθενική! «Ποιος το περίμενε», είπε στην παλιά του φίλη, με την ίδια να συμφωνεί χαμογελώντας.

Η Μοράνο, που πιστεύεται ότι είναι το τελευταίο ζωντανό άτομο που γεννήθηκε τον 19ο αιώνα, αναγνωρίστηκε ως η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο τον περασμένο Μάιο. Λόγω του υψηλού ποσοστού αιωνόβιων ατόμων που κατοικούν στην Ιταλία, μια ομάδα επιστημόνων και γεροντολόγων έχουν προσεγγίσει τη Μοράνο και άλλους ηλικιωμένους Ιταλούς (κυρίως στη Σαρδηνία) προκειμένου να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που τους έχεις χαρίσει τόσα χρόνια ζωής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης