Συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Μάρτιν Σκορτσέζε για την ταινία «Σιωπή»

Συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Μάρτιν Σκορτσέζε για την ταινία «Σιωπή»

Το σενάριο αναφέρεται σε δύο Ιησουίτες ιεραποστόλους από την Πορτογαλία τον 18ο αιώνα, οι οποίοι φεύγουν για την Ιαπωνία ακολουθώντας τα ίχνη του μέντορά τους, πατέρα Φερέιρα

Συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Μάρτιν Σκορτσέζε για την ταινία «Σιωπή»
Ο πάπας Φραγκίσκος θα κάνει δεκτό αύριο, πρωί Τετάρτης, σε μια ιδιωτική συνάντηση, τον Αμερικανό σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορτσέζε, ο οποίος θα επισκεφθεί τη Ρώμη προκειμένου να παρουσιάσει σήμερα τη νέα του ταινία σε ένα κοινό 400 Ιησουιτών, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το Βατικανό.

Η «Σιωπή» (Silence), η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε είναι η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του ομότιτλου διηγήματος της Σουσακού Έντο που κυκλοφόρησε το 1966. Ακολουθεί δύο Ιησουίτες ιεραποστόλους από την Πορτογαλία τον 18ο αιώνα (τους υποδύονται ο Άντριου Γκάρφιλντ και ο Άνταμ Ντράιβερ) που φεύγουν για την Ιαπωνία ακολουθώντας τα ίχνη του μέντορά τους, του πατέρα Φερέιρα (Λίαμ Νίσον).

Ο ποντίφικας δεν θα παραστεί στην αποψινή προβολή. Όμως το θέμα τον συναρπάζει, καθώς όταν ήταν πολύ νέος φιλοδοξούσε να γίνει ιεραπόστολος στην Ιαπωνία. Η αφαίρεση ενός τμήματος του πνεύμονά του, με αποτέλεσμα η υγεία του να γίνει πιο εύθραυστη, ματαίωσε τα σχέδιά του.

Κλείσιμο
Η νέα ταινία του διάσημου σκηνοθέτη θα προβληθεί στις ΗΠΑ την 23η Δεκεμβρίου και την 8η Φεβρουαρίου στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή επικοινωνίας του τάγματος των Ιησουιτών, Πατρίκ Μουλεμί, οι περίπου 400 Ιησουίτες που διαμένουν στη Ρώμη προσκλήθηκαν να παραστούν αργότερα σήμερα στην προβολή της ταινίας μαζί με τον Μάρτιν Σκορτσέζε, σε μια ιδιωτική βραδιά χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.

Ένας Ιησουίτης από τη Νέα Υόρκη ανέλαβε συμβουλευτικό ρόλο σχετικά με την επίλυση τεχνικής φύσης θεμάτων στην ομάδα της ταινίας. Ο ίδιος ταξίδεψε στη Ρώμη για να μελετήσει τα αρχεία των Ιησουιτών, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πατρίκ Μουλεμί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης