Ελικόπτερα, έφιπποι αστυνομικοί και κάμερες εν όψει Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία

Ελικόπτερα, έφιπποι αστυνομικοί και κάμερες εν όψει Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία

Τα ελικόπτερα και οι έφιππες αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν με στόχο τη «συνεχή αξιολόγηση της κατάστασης», κατά τη διάρκεια των εορτασμών - Θα υπάρξει αντικατάσταση αρκετών συστημάτων παρακολούθησης γύρω από τον καθεδρικό της Κολωνίας

Ελικόπτερα, έφιπποι αστυνομικοί και κάμερες εν όψει Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία
Οι Αρχές της Κολωνίας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αναπτύξουν ελικόπτερα, εξελιγμένες κάμερες και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, μετά το κύμα σεξουαλικών επιθέσεων που προκάλεσαν σάλο κατά τους περσυνούς εορτασμούς, για το νέο έτος, στην Κολωνία.

Αυτό αναφέρει έκθεση 60 σελίδων, η οποία θα τεθεί επί τάπητος, σήμερα από υψηλόβαθμους αξιωματούχους διαφόρων υπουργείων, με την ονομασία Project Silvester.

Τα ελικόπτερα και οι έφιππες αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σε διάφορα σημεία της πόλης με στόχο τη «συνεχή αξιολόγηση της κατάστασης», κατά τη διάρκεια των εορτασμών. Εκτός αυτού θα υπάρξει αντικατάσταση αρκετών συστημάτων παρακολούθησης γύρω από τον καθεδρικό της Κολωνίας, καθώς, κατά τα περσινά έκτροπα, οι εικόνες ήταν αρκετά κακής ποιότητας και δεν έγινε δυνατή η ταυτοποίηση αρκετών δραστών.

Κλείσιμο
Ακόμη προτείνεται περιορισμός της προσβασιμότητας σε διάφορες περιοχές κατά τη διάρκεια των εορτασμών προκειμένου να μην διαπραχθούν εγκληματικές πράξεις, καθώς και η κράτηση μεθυσμένων ή επιθετικών ομάδων ανθρώπων και η αποτελεσματικότερη καταγραφή των μεταναστών. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει συνεργασία με τα κατά τόπους γραφεία της Europol.

Σύμφωνα με την έκθεση κατά τους εορτασμούς για το νέο έτος υπήρξαν 881 υποθέσεις σεξουαλικών επιθέσεων με στόχο 1,231 γυναίκες πολλές από τις οποίες δήλωσαν ότι έπεσαν θύματα ληστείας.  Εκτός από την Κολωνία παρόμοια περιστατικά έλαβαν χώρα στο Ντίσελντολφ, το Αμβούργο, τη Φρανκφούρτη και τη Στουτγάρδη.

Όλα σχεδόν τα θύματα ήταν γυναίκες από 18 έως 24 ετών, ενώ σχεδόν όλοι οι δράστες προέρχονταν από την Αλγερία, το Μαρόκο και το Ιράκ. Για τις επιθέσεις στην Κολωνία έχουν καταδικαστεί δύο άτομα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης