Καναδάς: Για πρώτη φορά παρουσιάστρια με χιτζάμπ εκφώνησε τις ειδήσεις

Καναδάς: Για πρώτη φορά παρουσιάστρια με χιτζάμπ εκφώνησε τις ειδήσεις

Η 29χρονη Ginella Massa είναι η πρώτη γυναίκα στην καναδική τηλεόραση που παρουσιάζει τις ειδήσεις φορώντας χιτζάμπ

Καναδάς: Για πρώτη φορά παρουσιάστρια με χιτζάμπ εκφώνησε τις ειδήσεις
Την περασμένη εβδομάδα στο τηλεοπτικό κανάλι CityNews του Τορόντο η 29χρονη δημοσιογράφος Ginella Massa εκφώνησε το πρώτο της δελτίο ειδήσεων. Η είδηση όμως δεν είναι αυτή, αλλά ότι η Massa παρουσίασε το βραδινό δελτίο ειδήσεων φορώντας την μουσουλμανική μαντίλα χιτζάμπ και έτσι, έγινε η πρώτη παρουσιάστρια ειδήσεων στην χώρα με χιτζάμπ.

Η δημοσιογράφος το περασμένο έτος ήταν η πρώτη ρεπόρτερ στον Καναδά με μαντίλα, αφού έκανε ρεπορτάζ για το κανάλι CTV News και, όπως η ίδια είχε δηλώσει, έλαβε πολλά θετικά σχόλια από χρήστες στο Facebook και στο Twitter.

Μετά την εκφώνηση του πρώτου της τηλεοπτικού δελτίου, η Ginella Massa έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα The Hollywood Reporter και ανέφερε ότι η καινούρια της δουλειά ήταν ένα βήμα μπροστά στην καριέρα της αλλά σε εθνικό επίπεδο αντιπροσώπευε ένα μεγάλο βήμα μπροστά σε ό,τι αφορά την εθνοτική πολυμορφία.

Κλείσιμο


Η Massa θέλησε να ευχαριστήσει μέσω των social media τους τηλεθεατές που την παρακολούθησαν και έγραψε: «Αυτό ήταν! Είμαι ευγνώμων να έχω μια τέτοια ευκαιρία όπως αυτή, σε μια εποχή που υπάρχει τόσο μίσος και διασυρμός για τους μουσουλμάνους. Ανυπομονώ να έρθει  μια μέρα που δεν θα είναι μεγάλο γεγονός κάποιος σαν εμένα να εκφωνεί ένα δελτίο ειδήσεων».

Η νεαρή μουσουλμάνα εξέφρασε την ανησυχία της για την οικογένειά της και τους φίλους της, που ζουν στις ΗΠΑ, καθώς, όπως ανέφερε, μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, δεν ξέρει αν θα είναι ασφαλείς στην χώρα, εξαιτίας της εχθρικής ρητορικής του απέναντι στους μουσουλμάνους κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης