Ο Τραμπ προορίζει τον στρατηγό Πετρέους για το υπουργείο Εξωτερικών

Ο Τραμπ προορίζει τον στρατηγό Πετρέους για το υπουργείο Εξωτερικών

Ο Αμερικανός Μίδας προσέγγισε τον Πετρέους μετά την έντονη αντίδραση του επιτελείου του για την επιλογή του σκληροπυρηνικού Ρεπουμπλικάνου, Μιτ Ρόμνει

Ο Τραμπ προορίζει τον στρατηγό Πετρέους για το υπουργείο Εξωτερικών
«Άνοιγμα» στον στρατηγό εν αποστρατεία, Ντέιβιντ Πετρέους, κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ προσφέροντάς του το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Αμερικανός Μίδας προσέγγισε τον Πετρέους μετά την έντονη αντίδραση του επιτελείου του για την επιλογή του σκληροπυρηνικού Ρεπουμπλικάνου, Μιτ Ρόμνει.

Ο Πετρέους, πρώην διευθυντής της CIA, ο οποίος παραιτήθηκε το 2012  όταν αποκαλύφθηκε ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, έχει δηλώσει ότι, αν του το ζητούσε ο Τραμπ, θα δεχόταν να συμμετάσχει στην κυβέρνηση.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν πριν από λίγες ώρες στον «Πύργο Τραμπ», εκεί όπου ο Αμερικανός Μίδας έχει τις τελευταίες μέρες αλλεπάλληλες συσκέψεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Η Κέλιαν Κονγουέι, υπεύθυνη της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε προχθές  στο CNN ότι, μία ενδεχόμενη επιλογή του Μιτ Ρόμνει για το αμερικανικό ΥΠΕΞ θα προκαλούσε κύμα αντιδράσεων από τους πιστούς υποστηρικτές του Τραμπ, που τάσσονται ανοιχτά υπέρ μιας πιθανής επιλογής του Ρούντι Τζουλιάνι για την ίδια θέση.
Κλείσιμο

Την ίδια ώρα, συντηρητικοί κύκλοι ελπίζουν ότι ο Τραμπ θα επιλέξει για το αμερικανικό ΥΠΕΞ τον Τζον Μπόλντον, πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης