Βυθίζεται η γαλλική Αριστερά: Πόσο θα αντέξει το δίδυμο «Ολάντ- Βαλς»

Βυθίζεται η γαλλική Αριστερά: Πόσο θα αντέξει το δίδυμο «Ολάντ- Βαλς»

Για «Τιτανικό της γαλλικής Αριστεράς» κάνει λόγο η εφημερίδα "Liberation" στο σημερινό της πρωτοσέλιδο σχολιάζοντας πως το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο

Βυθίζεται η γαλλική Αριστερά: Πόσο θα αντέξει το δίδυμο «Ολάντ- Βαλς»
Την ώρα που ο νέος ηγέτης της γαλλικής Κεντροδεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν, κάνει «λίφτινγκ» στο κόμμα του Νικολά Σαρκοζί, η γαλλική Αριστερά βυθίζεται.

Για «Τιτανικό της γαλλικής Αριστεράς» κάνει λόγο η εφημερίδα "Liberation" στο σημερινό της πρωτοσέλιδο σχολιάζοντας πως, το πολιτικό μέλλον του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, του πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς, του πρώην υπουργού της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Ολάντ, Εμανουέλ Μακρόν και του ηγετικού στελέχους της Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν, διαγράφεται δυσοίωνο. 

Κλείσιμο


Για τον γαλλικό Τύπο, ο Φιγιόν θα είναι πιθανότατα ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας στις εκλογές του 2017 καθώς, με την σκληρή ρητορική του αλιεύει ψήφους από την ηγέτιδα του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου», Μαρίν Λεπέν, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. 

Με τον συντηρητικό πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας να φλερτάρει με το Ελιζέ, το επιτελείο του Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται σε αναβρασμό αναζητώντας λύσεις ενώ πολλά γαλλικά δημοσιεύματα διερωτώνται κατά πόσο θα αντέξει το σοσιαλιστικό δίδυμο «Ολάντ- Βαλς».

Ο Ολάντ δεν έχει ανοίξει, προς το παρόν, τα χαρτιά του για το αν θα διεκδικήσει δεύτερη προεδρικό θητεία βλέποντας μάλιστα την δημοτικότητά του να βρίσκεται στα... τάρταρα ενώ ο Βαλς χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό την αποτυχία του Γάλλου προέδρου. 

Την ίδια ώρα, στο στρατόπεδο του Σοσιαλιστικού Κόμματος , όπως αναφέρει οι γαλλικές εφημερίδες "Le Figaro", "Liberation" και  "Le Parisien", υπάρχει σχίσμα μεταξύ του προέδρου και του πρωθυπουργού της Γαλλίας .

«Πόσο θα αντέξουν ακόμα μαζί;», διερωτάται η  "Liberation" υποστηρίζοντας ότι, πλέον οι διαφωνίες τους δεν μπορούν πλέον να γεφυρωθούν. Κι ενώ πλησιάζουν οι προκριματικές για το χρίσμα στην Αριστερά (τέλος Ιανουαρίου) , Ολάντ και Βαλς κινδυνεύουν να έρθουν σε σύγκρουση, όπως  προεξοφλούν και οι τρεις γαλλικές εφημερίδες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης