Brexit σε τρεις φάσεις προβλέπει το σχέδιο της Κομισιόν

Brexit σε τρεις φάσεις προβλέπει το σχέδιο της Κομισιόν

Ο Μισέλ Μπαρνιέ επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κομισιόν για το Brexit επιθυμεί οι διαπραγματεύσεις να γίνονται η μία μετά την άλλη και όχι παράλληλα όπως επιθυμεί η Βρετανία 

Brexit σε τρεις φάσεις προβλέπει το σχέδιο της Κομισιόν
Σε τρεις φάσεις πρόκειται να διεξαχθεί η διαπραγμάτευση για την έξοδο της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky News.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ο Μισέλ Μπαρνιέ επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κομισιόν για το Brexit, επιθυμεί στην πρώτη φάση να συζητηθούν ορισμένες «εκκρεμότητες» όπως οι πληρωμές εισφορών εκ μέρους της Βρετανίας προς την Ε.Ε., ζητήματα συνόρων και η ενιαία αγορά.

Στη δεύτερη φάση θα γίνει η διαπραγμάτευση για την σύνταξη της λεγόμενης ενδιάμεσης συμφωνίας Βρετανίας – Ε.Ε, η οποία θα καθορίζει τις σχέσεις των δύο πλευρών στην μεταβατική περίοδο πριν την οριστική έξοδο.

Κλείσιμο
Οι διαπραγματεύσεις των δύο πρώτων φάσεων θα μπορούν να διεξάγονται παράλληλα.

Τέλος, η  τρίτη φάση θα ξεκινήσει  όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι δύο προηγούμενες και σε αυτήν θα υπάρξει και η «τελική συμφωνία» ή η «συμφωνία σύνδεσης» που θα τεθεί σε εφαρμογή όταν θα έχει πλέον ολοκληρωθεί η έξοδος.

Το σχέδιο του Μισέλ Μπαρνιέ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προσδοκίες του Λονδίνου, καθώς τόσο η πρωθυπουργός Τερέσα Μέι όσο και ο υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις ήθελαν οι τρεις διαπραγματεύσεις να διεξάγονται παράλληλα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης