Βρετανικά σκάφη «επιτηρούν» το ρωσικό αεροπλανοφόρο Κουζνέτσοφ

Βρετανικά σκάφη «επιτηρούν» το ρωσικό αεροπλανοφόρο Κουζνέτσοφ

Το HMS Duncan αναχώρησε από το Πόρτσμουθ, με σκοπό να ενισχύσει το HMS Richmond

Βρετανικά σκάφη «επιτηρούν» το ρωσικό αεροπλανοφόρο Κουζνέτσοφ
Ανοιχτά της νορβηγικής θάλασσας εντοπίστηκε το ρωσικό αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ, το οποίο κατευθύνεται, συνοδεία άλλων πολεμικών πλοίων, προς τη Μεσόγειο Θάλασσα και την περιοχή της Συρίας. Το βρετανικό επιτελείο θεώρησε σκόπιμο να στείλει δύο πολεμικά πλοία στην περιοχή, προκειμένου να γίνουν η «σκιά» του ρωσικού στόλου και να καταγράφουν τις κινήσεις του.



Οι Βρετανοί δεν έχουν ενημερωθεί από το ρωσικό στόλο αν θα διαβούν το αγγλικό στενό, ή αν θα περάσουν δυτικά της Ιρλανδίας. Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μάικλ Φάλον, δήλωσε ότι τα δύο βρετανικά πλοία θα ακολουθούν το ρωσικό στόλο σε κάθε του βήμα και θα καταγράφουν κάθε του κίνηση, καθώς «είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουν τα πάντα για την ασφάλεια της Βρετανίας».

Κλείσιμο


Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, το HMS Duncan αναχώρησε από το Πόρτσμουθ, με σκοπό να ενισχύσει το HMS Richmond στην περιοχή. Ακολούθως, το HMS Dragon θα παρακολουθεί τις κινήσεις του ρωσικού αεροπλανοφόρου στην πορεία του μέχρι την Πορτογαλία.

Το Κουζνέτσοφ μεταφέρει πάνω από 50 αεροσκάφη, καθώς και οπλικά συστήματα, ανάμεσά τους και αντιπυραυλικά. Τουλάχιστον 6 πλοία ταξιδεύουν προς τη Συρία, όπου θα συναντήσουν τα άλλα 10 ρωσικά που βρίσκονται στην περιοχή.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης