Μοσούλη: Φόβοι για χρήση χημικών από τους τζιχαντιστές

Μοσούλη: Φόβοι για χρήση χημικών από τους τζιχαντιστές

Οι αμερικανικές δυνάμεις συγκεντρώνουν θραύσματα και τα εξετάζουν για ίχνη χημικών 

Μοσούλη: Φόβοι για χρήση χημικών από τους τζιχαντιστές
Την ανησυχία τους για την αντίδραση των τζιχαντιστών στην επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης, εκφράζουν ειδικοί επισημαίνοντας πως οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ενδέχεται να «απαντήσουν» με χημικά όπλα.

Σύμφωνα με Αμερικανούς ειδικούς είναι πιθανό οι τζιχαντιστές να κάνουν χρήση χημικών, παρότι η δυνατότητα παραγωγής τέτοιων όπλων είναι περιορισμένη.

Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνουν θραύσματα ώστε να τα εξετάσουν για πιθανά ίχνη χημικών, τη στιγμή που οι τζιχνατιστές έχουν χρησιμοποιήσει αέριο μουστάρδας στο παρελθόν. 

«Δεδομένης της συμπεριφοράς του ΙΚ και της κατάφωρης περιφρόνησης των διεθνών κανόνων, το γεγονός δεν προκαλεί έκπληξη», δήλωσε δεύτερος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters διατηρώντας την ανωνυμία του.
Κλείσιμο

Βέβαια, όπως επισημαίνει το δίκτυο, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι τονίζουν πως τα συμβατικά όπλα που χρησιμοποιούνται παραμένουν τα πιο επικίνδυνα. 

Όλα αυτά, τη στιγμή που ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης προειδοποιεί πως οι τζιχαντιστές είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν τους αμάχους της Μοσούλης σαν ανθρώπινες ασπίδες. 

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του ΙΚ, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, εκτιμάται ότι παραμένει στην περιοχή καλώντας τους μαχητές της οργάνωσης να συνεχίσουν να αντιστέκονται, ζητώντας τους μάλιστα στο ενδεχόμενο ήττας να ισοπεδώσουν τη Μοσούλη. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης