Νεκρός ύποπτος τζιχαντιστής που φέρεται να ετοίμαζε επίθεση στην Άγκυρα

Νεκρός ύποπτος τζιχαντιστής που φέρεται να ετοίμαζε επίθεση στην Άγκυρα

Ο ύποπτος, που αναγνωρίστηκε ως ο Αχμέτ Μπ. 24 ετών, άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι εισέβαλαν το βράδυ στο σπίτι του, ένα διαμέρισμα στον ένατο όροφο μιας πολυκατοικίας στα περίχωρα της Άγκυρας

Νεκρός ύποπτος τζιχαντιστής που φέρεται να ετοίμαζε επίθεση στην Άγκυρα
Ένα φερόμενο μέλος του Ισλαμικού Κράτους που ήταν ύποπτο ότι σχεδίαζε μια επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα σκοτώθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την τουρκική αστυνομία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο ύποπτος, που αναγνωρίστηκε ως ο Αχμέτ Μπ. 24 ετών, άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι εισέβαλαν το βράδυ στο σπίτι του, ένα διαμέρισμα στον ένατο όροφο μιας πολυκατοικίας στα περίχωρα της Άγκυρας, προτού πέσει νεκρός, διευκρινίζει το Ανατολή.

Ο τρομοκράτης πιστεύεται ότι σχεδίαζε να εξαπολύσει μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας και για τον σκοπό αυτό έκανε αναγνωριστικές επιχειρήσεις γύρω από το κτίριο του παλιού κοινοβουλίου και κοντά στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο κυβερνήτης της τουρκικής πρωτεύουσας Ερτσάν Τοπάκα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος του υπόπτου ενδέχεται να ήταν οι τελετές που θα πραγματοποιηθούν εκεί στις 29 Οκτωβρίου για την επέτειο της ίδρυσης του τουρκικού κράτους ή στις 10 Νοεμβρίου στην επέτειο θανάτου του Κεμάλ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στο διαμέρισμα του υπόπτου εντοπίστηκαν εκρηκτικές ύλες. «Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν δείχνουν ότι το πρόσωπο αυτό προετοίμαζε επίθεση αυτοκτονίας», τόνισε ο Τοπάκα, προσθέτοντας ότι φαίνεται πως ο νεαρός άνδρας ανήκε στο ΙΚ.

Ο 24χρονος ήταν κάτοικος Ντιγιάρμπακιρ, γεννημένος το 1992.
Επικαλούμενος τον «κίνδυνο επιθέσεων» ο κυβερνήτης της Άγκυρας ανακοίνωσε τη Δευτέρα την απαγόρευση κάθε είδους δημόσιων συγκεντρώσεων στην τουρκική πρωτεύουσα ως τις 30 Νοεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης