Μαλαισία: Απαγορεύει την ονομασία «hot dog» γιατί δεν υπακούει στα χρηστά μουσουλμανικά ήθη

Μαλαισία: Απαγορεύει την ονομασία «hot dog» γιατί δεν υπακούει στα χρηστά μουσουλμανικά ήθη

Το Ισλάμ θεωρεί ότι ο σκύλος είναι ακάθαρτο ζώο και η χρήση του όρου «dog» δεν επιτρέπει να δοθεί η ονομασία Χαλάλ στα εν λόγω τρόφιμα. 

Μαλαισία: Απαγορεύει την ονομασία «hot dog» γιατί δεν υπακούει στα χρηστά μουσουλμανικά ήθη
Αντιμέτωπα με μια κρίση χωρίς προηγούμενο βρίσκονται τα καταστήματα που πουλάνε hot dog στην Μαλαισία αφού είναι αναγκασμένα να αλλάξουν την ονομασία τους διαφορετικά κινδυνεύουν να μην λάβουν την απαραίτητη έγκριση λειτουργίας από τον μουσουλμανικό νόμο. 

Συγκεκριμένα, ο μουσουλμανικός νόμος «Χαλάλ» είναι εκείνος που καθορίζει ποια φαγητά μπορούν να ενταχθούν στη διατροφή των μουσουλμάνων επειδή ακολουθούν τα χρηστά ήθη.

Ωστόσο, τα προβλήματα ξεκίνησαν ότι οι Αρχές αρνήθηκαν να επικυρώσουν ως «Χαλάλ» τα hot dogs αμερικανικής εταιρείας. Σύμφωνα με την Μαλαισιανή υπηρεσία της ισλαμικής ανάπτυξης, το όνομα Hot Dog (ζεστός σκύλος στα ελληνικά) είναι αυτό που προκαλεί προβλήματα  αφού δεν υπακούει τα χρηστά μουσουλμανικά ήθη. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να μετονομαστεί σε «hot sausage» (ζεστό λουκάνικο). 

Πράγματι, το Ισλάμ θεωρεί ότι ο σκύλος είναι ακάθαρτο ζώο και η χρήση του όρου «dog» δεν επιτρέπει να δοθεί η ονομασία Χαλάλ στα εν λόγω τρόφιμα. Ας σημειωθεί ότι στη Μαλαισία, το Ισλάμ είναι η επίσημη θρησκεία.

«Θα ήταν προτιμότερο, οι εταιρείες να χρησιμοποιούν καλύτερα τον όρο «λουκάνικο μπρέτσελ», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας για τις εγκρίσεις χαλάλ, Sirajuddin Suhaimee, στο Channel NewsAsia.
Κλείσιμο

Αλλά εκτός από τα hot dogs, απειλούνται και άλλα προϊόντα που περιέχουν την ονομασία «dog», όπως το pretzel dog. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης