ΗΠΑ: Χίλαρι και Τραμπ σηκώνουν τα μανίκια για το τελευταίο αποψινό ντιμπέιτ

ΗΠΑ: Χίλαρι και Τραμπ σηκώνουν τα μανίκια για το τελευταίο αποψινό ντιμπέιτ

Η τρίτη τηλεμαχία θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, στο Λας Βέγκας, στις 9 το βράδυ (ξημερώματα ώρα Ελλάδας) - Προβάδισμα της Χίλαρι έναντι του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

ΗΠΑ: Χίλαρι και Τραμπ σηκώνουν τα μανίκια για το τελευταίο αποψινό ντιμπέιτ
Όλα είναι έτοιμα για το τρίτο και τελευταίο προεδρικό ντιμπέιτ στις ΗΠΑ με τους δύο μονομάχους, Χίλαρι και Τραμπ, να σηκώνουν τα μανίκια.

Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ θα έχουν σήμερα την τελευταία τους ευκαιρία να αποδείξουν στον αμερικανικό λαό ποιος είναι ο καλύτερος. Η τρίτη τηλεμαχία θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, στο Λας Βέγκας, στις 9 το βράδυ (ξημερώματα ώρα Ελλάδας)  και θα την φιλοξενήσει το φιλικότερο προς τον Τραμπ τηλεοπτικό δίκτυο "FOX", με συντονιστή τον Κρις Ουάλας.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, πάντως, δείχνουν προβάδισμα της Χίλαρι έναντι του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου "Rasmussen" που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, η Χίλαρι προηγείται κατά μία μονάδα έναντι του Τραμπ (Χίλαρι 42%, Τραμπ  41% ) ενώ σε μία μόνο δημοσκόπηση, αυτή των "Los Αngeles Times" , ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος προηγείται με 44,9% ενώ η Χίλαρι ακολουθεί με 43,3%.

Κι ενώ έχουν ανάψει τα... αίματα στις ΗΠΑ καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, το Facebook πήρε "φωτιά" από την ανταπόκριση των χρηστών στα σχόλια του Aμερικανού  δισεκατομμυριoύχου. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, την τελευταία εβδομάδα ο Τραμπ είχε στην σελίδα του στο Facebook τουλάχιστον 307 εκατομμύρια likes.
 
Η τελευταία ευκαιρία του Τραμπ 

Ο Ντόναλντ Τραμπ ηττήθηκε κατά κράτος στην πρώτη τηλεμαχία, ενώ στη δεύτερη, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε δημοσκοπήσεις ανέδειξε νικήτρια τη Χίλαρι Κλίντον, κατά γενική ομολογία ο Ρεπουμπλικανικός προεδρικός υποψήφιος απευθυνόμενος κυρίως στους υποστηρικτές του, κατόρθωσε να ανακόψει το ρεύμα αυτών που ζητούσαν την απόσυρσή του, μετά τις αποκαλύψεις μαγνητοφωνημένης συνομιλίας του με σεξιστικά σχόλια σε βάρος των γυναικών. 

Μετά την καταιγίδα των αποκαλύψεων από γυναίκες που κατήγγειλαν δημόσια ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον Τραμπ, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος έχει απολέσει σημαντικό έδαφος στις δημοσκοπήσεις και έχει εγκαταλειφθεί από πολλούς ρεπουμπλικάνους πολιτικούς και κυρίως τους χρηματοδότες του κόμματος. Κυρίως για το βασικό πυρήνα του κόμματος, η προεδρική μάχη έχει κριθεί κι όλες οι προσπάθειες εστιάζονται στην διάσωση της δύναμης των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία και στη Βουλή.

Σύμφωνα με το μέσο όρο των κυλιόμενων καθημερινών δημοσκοπήσεων, που παρουσιάζει το"Real Clear Politics", η Χίλαρι συγκεντρώνει το 48,1% των προτιμήσεων, έναντι 41,4% του Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό της εξασφαλίζει 256 εκλέκτορες, έναντι 170 του Τραμπ. 

Στις επτά πολιτείες που η διαφορά μεταξύ των δύο αντιπάλων είναι μικρή, ο Τραμπ προηγείται μόνο στην Αϊόβα (41,7% - 38%) και η Κλίντον στις υπόλοιπες, δηλαδή, Φλόριντα, Οχάιο, Πενσυλβάνια, Νιου Χάμσαϊρ, Βόρεια Καρολίνα και Νεβάδα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης