Σύλληψη Ρώσου χάκερ στην Πράγα: Κατηγορείται για κυβερνοεπιθέσεις κατά των ΗΠΑ

Σύλληψη Ρώσου χάκερ στην Πράγα: Κατηγορείται για κυβερνοεπιθέσεις κατά των ΗΠΑ

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το FBI, ενώ η Interpol έχει εκδώσει κόκκινη ειδοποίηση για τον ύποπτο

Σύλληψη Ρώσου χάκερ στην Πράγα: Κατηγορείται για κυβερνοεπιθέσεις κατά των ΗΠΑ
Η τσεχική αστυνομία συνέλαβε και κρατεί Ρώσο που καταζητείται σε σχέση με τις επιθέσεις χάκερς κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε η αστυνομία χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το FBI, ενώ η Interpol έχει εκδώσει κόκκινη ειδοποίηση για τον ύποπτο, διευκρινίζει στην επίσημη ιστοσελίδα της η τσεχική αστυνομία.

Ο Ρώσος πολίτης κρατείτο σε ξενοδοχείο της Πράγας. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχασε τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο. Η τσεχική δικαιοσύνη θα αποφασίσει εάν θα εκδοθεί ή όχι.

Κλείσιμο
Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τη σύλληψη. Δεν έχει γίνει γνωστό για ποιες επιθέσεις καταζητείται ο Ρώσος πολίτης.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε επισήμως τη Ρωσία για πρώτη φορά για εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων κατά οργανώσεων του Δημοκρατικού Κόμματος πριν από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι ένα σκάνδαλο κυβερνοεπιθέσεων δεν θα ήταν προς το συμφέρον των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης