Ρέντσι: Το δημοψήφισμα προσβλέπει στην πολιτική σταθερότητα

Ρέντσι: Το δημοψήφισμα προσβλέπει στην πολιτική σταθερότητα

«Θα κάνω ό,τι μπορώ» προκειμένου το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου να είναι θετικό, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός

Ρέντσι: Το δημοψήφισμα προσβλέπει στην πολιτική σταθερότητα
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι υπεραμύνθηκε σήμερα της εκστρατείας του για τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας του, σημειώνοντας ότι η μεταρρύθμιση του κράτους που προτείνει θα μειώσει τη γραφειοκρατία, θα προσφέρει περισσότερη πολιτική σταθερότητα και θα συμβάλλει η Ευρώπη να γίνει ισχυρότερη.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ» προκειμένου το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου να είναι θετικό, είπε ο Ρέντσι μιλώντας στα ιταλικά στον Λευκό Οίκο, όπου παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Η μεταρρύθμιση του κράτους «είναι κάτι το οποίο θα απλοποιήσει τα πράγματα στη χώρα μας», συμπλήρωσε.

Αλλά ακόμη και σε περίπτωση που η αναθεώρηση δεν εγκριθεί δεν θα πρόκειται για μια «μείζονα καταστροφή» για την Ιταλία, συνέχισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, που εξήγησε ότι στόχος του είναι να υπάρξει περισσότερη κυβερνητική σταθερότητα σε μια χώρα που έχει γνωρίσει 60 κυβερνήσεις μετά το 1946.
Εξάλλου, ο Ρέντσι είπε πως η χώρα του συνεχίζει να υποστηρίζει τον συνασπισμό ο οποίος μάχεται εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Κλείσιμο

Στο ζήτημα αυτό «οι ιταλικοί στόχοι συμφωνούν με τους αμερικανικούς στόχους. Για αυτό έχουμε δεσμευθεί να εργαστούμε μαζί με τον διεθνή συνασπισμό, ξεκινώντας από το Ιράκ, στη Μοσούλη, όπου ιταλικά στρατεύματα υποστηρίζουν μια επιχείρηση για να σωθεί το φράγμα της Μοσούλης», ανέφερε ο Ρέντσι.
Η Ιταλία έχει δώσει στις ΗΠΑ τη δυνατότητα να διεξαγάγουν επιδρομές εναντίον του ΙΚ από την αεροπορική βάση Σιγκονέλα της Ιταλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης