«Μου πρότειναν να εγκαταλείψω τη Συρία» λέει η σύζυγος του Άσαντ

«Μου πρότειναν να εγκαταλείψω τη Συρία» λέει η σύζυγος του Άσαντ

Η Άσμα αλ Άσαντ υποστήριξε πως η οικογένειά της έχει επηρεαστεί από τον πόλεμο 
όπως κάθε άλλη οικογένεια στη Συρία 

«Μου πρότειναν να εγκαταλείψω τη Συρία» λέει η σύζυγος του Άσαντ
Την πρόταση που δέχθηκε από «εχθρούς» του συζύγου της να εγκαταλείψει τη Συρία, αποκάλυψε η Άσμα αλ Άσαντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό δίκτυο Rossiya 24.

Η σύζυγος του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, υποστήριξε ότι εχθροί του συζύγου της της έδωσαν τη δυνατότητα να φύγει από τη χώρα, αλλά η ίδια απέρριψε την πρόταση.

«
Ναι, μου πρόσφεραν την ευκαιρία να εγκαταλείψω τη Συρία ή καλύτερα να φύγω μακριά από τη Συρία. Αυτή η προσφορά θα διασφάλιζε την ασφάλεια και προστασία των παιδιών μου και ακόμα και την οικονομική ασφάλεια. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ευφυής για να καταλάβει τι ακριβώς ήθελαν αυτοί οι άνθρωποι. Ήταν μία συνειδητή προσπάθεια να κλονιστεί η αξιοπιστία του προέδρου μπροστά στο λαό
Κλείσιμο
», δήλωσε η 41χρονη γυναίκα και μητέρα τριών παιδιών χωρίς να διευκρινίσει ποιος της έκανε την πρόταση.

Η Άσμα αλ Άσαντ, η οποία είχε γίνει γνωστή στη Δύση ως το «ρόδο της ερήμου», πρόσθεσε πως οι «εχθροί» του συζύγου της δεν ήταν Σύροι και ότι η προσφορά τους ήταν «ανόητη».

Όπως είπε «είμαι εδώ από την αρχή και ποτέ δεν σκέφτηκαν να βρεθώ πουθενά αλλού
».

«Νιώθω πόνο και θλίψη» είπε για τους στρατιώτες που έχουν τραυματιστεί, ενώ  συμπλήρωσε πως πολλά μπορούν ακόμα να γίνουν ώστε η Συρία να ευημερήσει .

Ερωτηθείσα από τη δημοσιογράφο του ρωσικού δικτύου αν φοβάται όταν οδηγεί μόνη της στο κέντρο της Δαμασκού, δήλωσε πως δεν επιτρέπει στον εαυτό της να ζει σε καθεστώς φόβου, προσθέτοντας πως εφόσον όλοι οι Σύροι κινδυνεύουν σήμερα γιατί εκείνη να αποτελεί εξαίρεση. 

«Πώς μπορώ να ενθαρρύνω τον κόσμο να συνεχίσει τη ζωή του, να πηγαίνει στη δουλειά του και να στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο αν δεν το κάνω εγώ η ίδια; Θα ήταν υποκριτικό», είπε η σύζυγος του Σύρου προέδρου και συμπλήρωσε πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ίδια είναι να απομονωθεί από την καθημερινότητα γιατί δεν θα μπορεί να εμπλακεί προσωπικά με όσα συμβαίνουν στη χώρα. 

Μιλώντας για τον σύζυγό της, δήλωσε πως παρά το αυστηρό πρόγραμμά του καταφέρνει να αφιερώνει χρόνο στην οικογένειά του και πως παίρνει πολύ σοβαρά το ρόλο του πατέρα. 

Παράλληλα, εξήγησε πως δεν διαφέρει από τους απλούς ανθρώπους της Συρίας, λέγοντας πως η οικογένειά της έχει επηρεαστεί όπως κάθε άλλη οικογένεια στη Συρία! 

Τόνισε δε, ότι διαρκώς συγκινείται και θλίβεται από την τραγωδία που αντιμετωπίζει η χώρα της σε καθημερινή βάση και έπειτα από πέντε χρόνια πολέμου σε κάθε σπίτι στη Συρία η θλίψη επικρατεί, προσθέτοντας πως το ίδιο ισχύει και στο δικό της σπίτι. 

Την ίδια στιγμή, καταφέρθηκε εναντίον των ΜΜΕ της Δύσης που όπως είπε «επέλεξαν να εστιάσουν μόνο στην προσφυγική κρίση και στους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στο πεδίο των μαχών, ενώ η μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού που έχει εκτοπιστεί ζει στη χώρα. Και αυτοί οι άνθρωποι, όπως όλοι οι άλλοι είναι σημαντικοί».

Την ίδια ώρα, είπε πως πολλά έχουν ειπωθεί για την ανθρωπιστική κρίση στη Συρία «αλλά στην πραγματικότητα η σοβαρότητα της κατάστασης δεν μπορεί να κατανοηθεί. Ο εκτοπισμός, η φτώχεια, η ασθένεια είναι άνευ προηγουμένου».

Όσο για την «επίθεση» που δέχεται η ίδια από διεθνή δίκτυα, υποστήριξε πως ήταν αναμενόμενο να βρεθεί στο στόχαστρο από τα δίκτυα που επιλέγουν να την παρουσιάσουν αρνητικά, υποστηρίζοντας πως αυτή είναι η ατζέντα τους και δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό. 

«Αυτά τα σχόλια χρησιμοποιούνται για να μας δοκιμάσουν ως ανθρώπους. Κάποτε ήμουν το ρόδο της ερήμου, η κομψή πρώτη κυρία που φέρνει μεταρρυθμίσεις. Όσο θετικά και αν ήταν αυτά τα σχόλια δεν με επηρέασαν. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να παραμείνω ταπεινή», συμπλήρωσε.

«Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε τους εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες που παρατείνουν τον πόλεμο. Η Συρία σημαίνει “ανατέλλων ήλιος” και η Συρία θα ανατείλει και πάλι», τόνισε η Άσμα αλ Άσαντ.

Από την έναρξη του πολέμου στη χώρα της, που έχει σκορπίσει το θάνατο σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις σε περισσότερους από 470.00 ανθρώπους, η Άσμα αλ Άσαντ δεν πραγματοποιεί συχνές δημόσιες εμφανίσεις και όταν επιλέγει να το κάνει φροντίζει να παρουσιάζεται ως άλλη «Μητέρα Τερέζα» που βοηθά τους φτωχούς.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης