Παρέμβαση Ομπάμα: Τα μέτρα λιτότητας επιβράδυναν την ανάπτυξη στην Ευρώπη

Παρέμβαση Ομπάμα: Τα μέτρα λιτότητας επιβράδυναν την ανάπτυξη στην Ευρώπη

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές πολιτικές που έχουν ως στόχο τον περιορισμό των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού και τη μείωση του χρέους οδήγησαν τελικά σε στασιμότητα και υψηλή ανεργία σε πολλές χώρες

Παρέμβαση Ομπάμα: Τα μέτρα λιτότητας επιβράδυναν την ανάπτυξη στην Ευρώπη
Κριτική στην πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η Ευρώπη άσκησε ο πρόεδρος της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Repubblica επαινώντας παράλληλα το πολιτικό «όραμα» του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

«Πιστεύω ότι τα μέτρα λιτότητας συνέβαλαν στην επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προσθέτοντας ότι ο Ματέο Ρέντσι έχει κατανοήσει την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις για την αύξηση της παραγωγικότητας και την τόνωση των επενδύσεων.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές πολιτικές που έχουν ως στόχο τον περιορισμό των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού και τη μείωση του χρέους οδήγησαν τελικά σε στασιμότητα και υψηλή ανεργία σε πολλές χώρες.

Κλείσιμο
«Αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω ότι το όραμα και οι φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις που ακολουθεί ο Ματέο Ρέντσι είναι τόσο σημαντικές».

«Αναγνωρίζει την ανάγκη να υλοποιηθούν για τη διατήρηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης και την αύξηση των ευκαιριών για επενδύσεις» πρόσθεσε o Μπαράκ Ομπάμα.

Τα λόγια του Αμερικανού προέδρου δίνουν ώθηση στον Ματέο Ρέντσι, του οποίου το πολιτικό μέλλον εξαρτάται από το επικείμενο δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου για την συνταγματική αναθεώρηση. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από πρωθυπουργός αν χάσει το δημοψήφισμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης