Συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ, Πούτιν, Ποροσένκο την Τετάρτη στο Βερολίνο

Συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ, Πούτιν, Ποροσένκο την Τετάρτη στο Βερολίνο

Οι ηγέτες των τεσσάρων χωρών θα συζητήσουν για την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ και τα περαιτέρω βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν

Συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ, Πούτιν, Ποροσένκο την Τετάρτη στο Βερολίνο
Συνάντηση στο Βερολίνο θα έχουν το βράδυ της Τετάρτης η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ
, ο Γάλλος πρόεδρος
Φρανσουά Ολάντ, ο Ρώσος πρόεδρος
Βλαντιμίρ Πούτιν
Κλείσιμο
και ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.

Οι ηγέτες των τεσσάρων χωρών θα συζητήσουν για την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ και τα περαιτέρω βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν.

Η σύνοδος, που θα λάβει χώρα στο Βερολίνο, ουσιαστικά συνιστά αναβίωση του «μοντέλου της Νορμανδίας» με τετραμερείς επαφές των τεσσάρων ηγετών. Το μοντέλο της Νορμανδίας είχε ουσιαστικά εγκαταλειφθεί εδώ και ένα χρόνο.

Οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι θεωρητικά τόσο οι κυβερνητικές δυνάμεις όσο και οι φιλορώσοι αντάρτες δεσμεύονται από την ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ.


Οι μάχες ανάμεσα σε ουκρανικά στρατεύματα και υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αντάρτες που επιδιώκουν την αυτονομία της περιοχής είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από 9.600 ανθρώπων από το 2014, παρά την εκεχειρία που έχει συμφωνηθεί στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ.

Ο Ποροσένκο συμφώνησε να συμμετάσχει στις συνομιλίες στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, αναφέρεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

"Οι πλευρές συμφώνησαν σε μια συνάντηση αρχηγών κρατών σε σχήμα Νορμανδίας στο Βερολίνο στις 19 Οκτωβρίου ώστε να ασκήσουν πίεση στη Ρωσία να εκπληρώσει το πακέτο ασφαλείας" των συμφωνιών του Μινσκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης