Δημοσίευμα στον βρετανικό Τύπο: Είναι ασφαλές να ταξιδεύουμε στην Ελλάδα;

Δημοσίευμα στον βρετανικό Τύπο: Είναι ασφαλές να ταξιδεύουμε στην Ελλάδα;

Δημοσίευμα της Sun επικεντρώνεται στην Αθήνα, τη Λέσβο και την Κω, ως τις περιοχές που είναι πιο επικίνδυνο να επισκεφθούν οι Βρετανοί

Δημοσίευμα στον βρετανικό Τύπο: Είναι ασφαλές να ταξιδεύουμε στην Ελλάδα;
Το αν είναι ασφαλές να ταξιδέψουν στην χώρα μας αναρωτιούνται οι Βρετανοί, όπως προκύπτει από πρόσφατο δημοσίευμα της «The Sun».

Το δημοσίευμα φαίνεται πως επικεντρώνεται στην Αθήνα, τη Λέσβο και την Κω, ως τις περιοχές που είναι πιο επικίνδυνο να επισκεφθούν, εξαιτίας τόσο της προσφυγικής κρίσης όσο και της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας. 

Το επίμαχο δημοσίευμα
Κλείσιμο



Μάλιστα, οι Βρετανοί ανέφεραν και το πιο πρόσφατο περιστατικό της βόμβας που εξερράγη στα Εξάρχεια στις 12 Οκτωβρίου, ως ένδειξη της επικίνδυνης κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα. Ωστόσο, η Αθήνα φαίνεται πως έχει μπει στη μαύρη λίστα των Βρετανών και εξαιτίας των πορειών διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και στην Ομόνοια, καθώς προειδοποιούν οποιονδήποτε ομοεθνή τους πως θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο αν επιλέξει να βρεθεί σε κάποια πορεία. Μάλιστα, το δημοσίευμα συμβουλεύει τους Βρετανούς τουρίστες να «
αποφύγουν όλες τις πορείες διαμαρτυρίας και να ακολουθήσουν τη συμβουλή των τοπικών αρχών ασφαλείας».

Όσον αφορά τη Λέσβο και την Κω, η «The Sun» αναφέρει πως ο αριθμός των προσφύγων αυξάνεται δραματικά. Ωστόσο, τονίζεται πως: «Η βρετανική Πρεσβεία εξετάζει την κατάσταση, αλλά στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν αναφορές για συγκεκριμένους κινδύνους στους Βρετανούς που είτε επισκέπτονται τα νησιά ή βρίσκονται στα σύνορά τους».

Χαρακτηριστικό δείγμα της ανησυχίας των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πως το δημοσίευμα της εφημερίδας ενημέρωσε τους ομοεθνείς τους σχετικά με τους αριθμούς επείγουσας ανάγκης, τους οποίους μπορούν να καλέσουν αν κινδυνεύσουν ενώ βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης