Ο «παράδεισος» του κρασιού στην Ιταλία! Δωρεάν διάθεση 24 ώρες το 24ώρο στους ταξιδιώτες

Ο «παράδεισος» του κρασιού στην Ιταλία! Δωρεάν διάθεση 24 ώρες το 24ώρο στους ταξιδιώτες

Υπάρχει μια βρύση που αντί να βγάζει νερό, βγάζει κρασί, με αποτέλεσμα οι τουρίστες- περαστικοί, όταν σταματούν στην περιοχή, να πίνουν άφθονο κρασί για να ξεδιψάσουν, δωρεάν, 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα

Ο «παράδεισος» του κρασιού στην Ιταλία! Δωρεάν διάθεση 24 ώρες το 24ώρο στους ταξιδιώτες
Το νερό που αναβλύζει από τη Γη είναι η πηγή της ζωής. Γιατί να μην είναι και το κρασί, δηλαδή; Ετσι σκέφτηκε μια πόλη στην Ιταλία και οι τουρίστες κάνουν ουρές! 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στην  πόλη Ορτάνα στην περιφέρεια Αμπρούτσο της Ιταλίας υπάρχει μια βρύση που αντί να βγάζει νερό, βγάζει κρασί, με αποτέλεσμα οι τουρίστες- περαστικοί, όταν σταματούν στην περιοχή, να πίνουν άφθονο κρασί για να ξεδιψάσουν, δωρεάν, 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα. 

Το επαναστατικό concept έχει ξετρελάνει τον πλανήτη και το μικρό χωριουδάκι της πόλης Ορτάνα παίρνει περίοπτη θέση πλέον στο χάρτη για διαφορετικό λόγο. 

Κλείσιμο
Οι τυχεροί ταξιδιώτες που πραγματοποιούν το ταξίδι από Ρώμη για Ορτάνα έχουν την πολυτέλεια να απολαύσουν δροσερό δωρεάν κρασί, μια κίνηση που διαφημίζει σε μέγιστο βαθμό και με τον καλύτερο τρόπο το μέρος. 

Οι επιμελητές του αμπελιού Dora Sarchese επισημαίνουν ότι η προσφορά είναι πολύτιμη και δεν έχει σκοπό την κατάχρηση, αλλά ένα ζεστό καλωσόρισμα. 


Η ιδέα αποτελεί πρότζεκτ του αμπελώνα με ΜΚΟ που προστατεύει τη διαδρομή προσκυνήματος Cammino di San Tommaso. Είναι σχεδιασμένη για «σβήσει τη δίψα των ανθρώπων που περπατούν κατά μήκος του μονοπατιού». Η έμπνευση ήρθε από μια παρόμοια βρύση κόκκινου κρασιού που έχει δημιουργηθεί στην ισπανική διαδρομή προσκυνήματος για το Camino de Santiago. 


Η βρύση στην Ορτάνα δεν είναι η πρώτη στην Ιταλία, αλλά σύμφωνα με τους δημιουργούς της είναι η πιο σωστή.


Εδώ βρίσκεται η βρύση «θησαυρός» του κρασιού






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης