Συγκινητικό βίντεο: 21 απαχθέντα κορίτσια από την Μπόκο Χαράμ ξανάσμιξαν με τους δικούς τους

Συγκινητικό βίντεο: 21 απαχθέντα κορίτσια από την Μπόκο Χαράμ ξανάσμιξαν με τους δικούς τους

Μετά από δυόμισι εφιαλτικά χρόνια στα χέρια της εξτρεμιστικής οργάνωσης

Συγκινητικό βίντεο: 21 απαχθέντα κορίτσια από την Μπόκο Χαράμ ξανάσμιξαν με τους δικούς τους
Πάνω από δύο εφιαλτικά χρόνια πέρασαν στα χέρια των βασανιστών τους 21 νεαρές μαθήτριες από τη Νιγηρία, οι οποίες απήχθησαν μαζί με άλλες 250 περίπου κοπέλες τον Απρίλιο του 2014 από μέλη της Μπόκο Χαράμ.

Παρόλο που 50 περίπου κοπέλες κατάφεραν να διαφύγουν τις πρώτες μέρες της ομηρίες τους, οι υπόλοιπες απαχθείσες μαθήτριες δεν είχαν την ίδια τύχη, με την πλειοψηφία τους να παραμένει μέχρι σήμερα στα χέρια των ακραίων τζιχαντιστών, υπομένοντας κάθε είδους κακοποίηση και μαρτύρια. 

Κλείσιμο


Ευτυχώς για τις 21 κοπέλες που απευθερώθηκαν πρόσφατα, η τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ εξέφρασε πρόσφατα την πρόθεση να διαπραγματευτεί για την απελευθέρωση και άλλων θυμάτων απαγωγής. Παρόλο που οι λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση της χώρας παραμένουν άγνωστες, εικάζεται ότι για την απελευθέρωση των κοριτσιών ο Νιγηριανός πρόεδρος Μπουχάρι πρόσφερε ένα αρκετά μεγάλο ποσό και ότι οι κοπέλες «ανταλλάχθηκαν» με αιχμαλώτους από τα ανώτερα κλιμάκια της διοίκησης της τρομοκρατικής οργάνωσης.



Η στιγμή που τα κορίτσια ξανάσμιξαν με τους δικούς τους είναι πράγματι συγκλονιστική. Με τα μάτια τους γεμάτα δάκρυα, οι πατεράδες και οι μητέρες των κοριτσιών έτρεξαν να τα σφίξουν στην αγκαλιά τους και να φιλήσουν τα πανευτυχή πρόσωπά τους, τα οποία δεν πίστευαν ότι θα ξανάβλεπαν.

Μετά από την επανένωση με τους δικούς τους, τα κορίτσια παρευρέθησαν σε μια εκδήλωση σε μια εκκλησία, όπου αφηγήθηκαν στους συγχωριανούς τους ιστορίες φρίκης από την ομηρία τους στα χέρια των τζιχαντιστών.



Μία από τις κοπέλες μίλησε για τα μεγάλα διαστήματα που αναγκάζοντας να μένουν χωρίς τροφή στα χέρια της Μπόκο Χαράμ, τα οποία μπορεί να έφταναν και τις 10 μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα από τα κορίτσια που απήχθησαν πριν από 2,5 χρόνια ήταν χριστιανές, ωστόσο εξαναγκάσθηκαν από τους απαγωγείς τους να ασπαστούν το Ισλάμ κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης