Ο εκκεντρικός πρίγκιπας της Ταϊλάνδης δεν θέλει να στεφθεί τώρα βασιλιάς

Ο εκκεντρικός πρίγκιπας της Ταϊλάνδης δεν θέλει να στεφθεί τώρα βασιλιάς

Ο διάδοχος του θρόνου, Maha Vajiralongkorn θέλει η στέψη του να αναβληθεί για τουλάχιστον ένα χρόνο καθώς τους είπε πως χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να πενθήσει τον πατέρα του.

Ο εκκεντρικός πρίγκιπας της Ταϊλάνδης δεν θέλει να στεφθεί τώρα βασιλιάς
Άνω κάτω έχει κάνει τον λαό της Ταϊλάνδης με τα καμώματά του ο Maha Vajiralongkorn, ο εκκεντρικός πρίγκιπα και διάδοχος του μονάρχη της χώρας Μπουμιντόλ Αντουλιαντέι, που πέθανε την περασμένη Πέμπτη. 

Μετά από τις φωτογραφίες που ήρθαν στη δημοσιότητα οι οποίες κάθε άλλο παρά κολακευτικές ήταν για το διάδοχο του θρόνου, τώρα αξιωματούχοι της κυβέρνησης αποκαλύπτουν, σύμφωνα με το BBC, πως ο Maha Vajiralongkorn θέλει η στέψη του να αναβληθεί για τουλάχιστον ένα χρόνο καθώς τους είπε πως χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να πενθήσει τον πατέρα του.

Προς το παρόν αντιβασιλέας είναι ο πρώην πρωθυπουργός Prem Tinsulanonda.

Κλείσιμο


Ωστόσο, ο νυν πρωθυπουργός Prayuth Chan-ocha προσπάθησε να καθησυχάσει τους Ταϊλανδούς για τη διαδοχή σε τηλεοπτική ομιλία του το Σάββατο, λέγοντας ότι δεν πρέπει να ανησυχούν.

Ο 64χρονος διάδοχος, όπως τους μετέφερε, ζήτησε από τον λαό να μην ανησυχεί για τη διακυβέρνηση της χώρας. 

«Ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή όλοι είναι στεναχωρημένοι, εκείνος είναι ακόμη θλιμμένος, οπότε όλες οι πλευρές πρέπει να περιμένουν να περάσει αυτή η θλιβερή στιγμή», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός. 

Οι ψίθυροι για το αν ο Maha Vajiralongkorn είναι ικανός να διαδεχτεί τον πατέρα του υπάρχουν εδώ και καιρό, όμως κανένας δεν τολμάει να αναφερθεί ανοιχτά στο ζήτημα αυτό μιας και οι νόμοι στη χώρα είναι πολύ αυστηροί σχετικά με το τι πρέπει να προβάλλεται προς τα έξω για τη βασιλική οικογένεια. 

Η μοναρχία θεωρείται ως μια ενωτική δύναμη στην Ταϊλάνδη σε περιόδους πολιτικής αναταραχής και ο βασιλιάς Μπουμιντόλ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 88 ετών, ήταν αξιοσέβαστος από πολλούς Ταϊλανδούς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης